Melin Tahir Ergen

Ben Melin Tahir Ergen, 16 Eylül 1987 tarihinde Lefkoşa, Köşklüçiftlikte dogdum. Babam Tahir Ercüment Ergen, annem Melike Mut Ergen ve benden üç yaş büyük kardeşim Ercüment ile birbirine çok bağlı dört kişilik bir aileyiz. Babam Tahir Ercüment Ergen, dedem Ercüment Tahirin 1959 yılında kurmuş olduğu şirketimizi yönetmektedir. Annem 1979 ile 1985 yılları arasında, büyükbabam Kemal Mutun 60 yıl boyunca genel sekreterliğini yaptıgı, Kıbrıs Türk Kooperatif Kredi Şirketinde bankacı olarak çalışmıştır. 1985 yılında abimin dogumu ile işinden ayrılmış ve ev hanımı olarak hayatına devam etmiştir. İleriki yıllarda ben ve abimin üniversite eğitimi için yurtdışına gitmemiz ile kendine daha fazla vakit ayırabildiğini fark edince 2007 Yılında Yakın Dogu Üniversitesinde Beslenme ve Diyetetik bölümünde hep hayali olan üniversite eğitimini ve ardından da yüksek lisansını tamamlamıştır. Şu anda uzman diyetisyen olarak kendi özel kliniğinde çalışmaktadır.

Ben ilkokul eğitimime Şehit Tuncer İlkokulunda başladım. Daha sonra 1996 yılında Yakın Doğu İlkokulunun kurulması ile birlikte eğitimime burada devam ettim ve Yakın Doğu İlkokulunun ikinci mezunlarından olma özelliğine sahip oldum. Adada bir ilk olarak Yakın Doğu ilkokulunun bize saglamış olduğu İngilizce eğitim şansı İngilizce diline karşı ilgimin bir o kadar daha artması ve kendimi bu yönde geliştirmem için çok iyi bir fırsat olmuştur. İlkokulun ardında orta okul ve lise öğrenimimi de Yakın Doğu Kolejinde aldım. Okul hayatım boyunca şu anda birlikte öğretmenlik mesleğini sürdürüyor oldugum öğretmenlerimin bizimle kurdukları iyi ilişkiler bu mesleğe karşı ilgimin artmasında büyük rol oynamıştır.  Orta okul ve Lise yıllarımda badminton takımında olup okullar arası müsabakalarda okulumuzu başarı ile temsil ettim. Eğitimim boyunca her yıl okul müsamerelerinde çeşitli dallarda görev aldım. 2004 yılında Yakın Doğu Kolejinden başarı ile mezun oldum. Sekiz yılımı geçirdiğim bu yuvadan ayrılmak benim için çok zor olmuştu. Sıra Üniversite eğitimim için bir karar vermeme gelmişti. Babamın da tavsiyesi üzerine öğretmenliğe olan ilgimin bir kez daha farkına varmıştım. Eğitim hayatım boyunca İngilizce derslerinin yeri bende her zaman farklıydı. Hayatının on yıldan fazlasını ve tüm eğitimini İngilterede tamamlayan babamın da tecrübelerini göz önünde bulundurarak İngilizcemi en iyi seviyeye getirmem için Üniversite eğitimimi İngilterede almama karar verdik. Başvuru yaptığım University of Greenwich’den English Language Teaching and Linguistics bölümüne kabul aldım. Yakın Doğu Kolejinin bana katmış olduğu ingilizce bilgim sayesinde çok başarılı ve hiçbir zorlukla karşılaşmadığım bir üniversite hayatım oldu. Üniversite eğitimim esnasında bir yıl İspanyolca dil eğitimi aldım. Daha sonraki üç yıl boyunca orta okul ve lise yıllarımda altı sene seçmeli ders olarak eğitimini almış oldugum Fransızca dil eğitimini Üniversite eğitimimde de almaya devam ettim. Bu lisana karşı ilgim ve sevgimin  bu denli olmasında hocam Gülin Lopezin etkisi çok büyüktür. 2008 yılında öğretmenlik stajımı Greenwich üniversitesinde başarı ile tamamladıktan sonra mezun olup artık bir İngilizce öğretmeni olarak adamıza geri döndüm. Mezun oldugum ilk günden beri aklımda tek bir hedef vardı; yuvam gibi gördüğüm, yıllarca eğitim aldığım, eğitim yıllarımı ve o güzel anıları paylaştığım öğretmenlerimin yanında bir eğitimci olarak yer almak. Başvurumu yaptıktan bir gün sonra ortaokul yıllarında İngilizce öğretmenim ve İngilizce bölüm başkanımız olan Lesley Hakseven’in beni arayıp olumlu cevap vermesi ve hemen işe başlayabileceğimi söylemesi ile kariyerime ilk adımı attım. Artık sekiz yıl boyunca her sabah öğrenmek için okul otobüsümüzle gittiğim o yolu bir öğretmen olarak, eğitim vermek  için gitmeye başlamıştım.

Dürüst olmak gerekirki, yıllarca ögrenci olarak yürüdüğüm koridorlarda bir başka sıfatla yürümek, öğrencilik yıllarımızda girmeye çekindiğimiz öğretmen odasında oturuyor olmak çok garip ama gurur vericiydi.

Bana göre bu mesleğin en önemli özelliği ve farkı hiçbir zaman mesai bitimiyle biten bir iş olmaması. Bu yüzden okul sonrası vakitlerim önemli bir kısmı bir sonraki okul gününün ve derslerimin hazırlık ve planlamasını yaparak geçiyor. Bunun dışında ilkokul yıllarımdan beri eğitimini aldığım müzik enstrümanları çalmak hobilerim arasındadır. Altı yaşında piyano eğitimi almaya başladım. The Royal Schools of Music tarafından yapılan piyano sınavlarını başarı ile geçtim. Piyano eğitimimi aldığım yıllar boyunca müzik öğretmenimin çalışmalarımız esnasında bana eşlik etmek için kullandığı yan flüte hep ilgi duymuştum. Bu ilgi ve yan flüt sesine olan hayranlığım dolayısı ile 2014 yılında yan flüt dersleri almaya başladım. Bunun yanında hayatım boyunca hayvanlara karşı olan ilgim ve sevgim hiç azalmayarak artmıştır. Elimden geldiği kadar muhtaç hayvanlara yardım etmekte ve boş vakitlerimi köpeklerimle ilgilenerek geçirmek beni çok mutlu etmektedir.

Ayrıca yemek yapmaktan çok keyif almakta ve lezzetli yemeklere karşı olan ilgim tüm yakınlarım tarafımdan bilinmektedir. Sporu ve aktif olmayı çok seven biri olarak haftanın altı günü spor yapmaktayım. İş hayatım dışındaki günlük hayatımın büyük bir bölümü bisiklet sporu ve fitness yaparak geçmektedir.