Merve Kara

06 Haziran 1986 da Almanya /Langen doğumluyum. Ailemin ortanca çocuğu ve tek kızıyım. Benim haricimde bir abim ve bir erkek kardeşim var. Babamın ismi Cemalettin Kara annemin ismi Gülay Gökçe. Babam öğrenimini Almanya’da Orman işletmesi mezunu olarak bitirmiştir.

Ben İlkokul 1. sınıfı Malatya’nın Hekimhan ilçesindeki Sakarya İlkokulu’nda okudum. Diğer geri kalan 4 yılımı Malatya Merkez’deki Şeker İlkokulunda okudum.

Ortaokulun 1. Sınıfını Malatya Sümer Lisesi’nde okudum, geri kalan 2 yılımı Malatya Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda okudum.

Lise yıllarım ise Sakarya’da geçti ve Ali Dilmen Anadolu Lisesi’nde okudum ve 2003’te liseden mezun olur olmaz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Mağusa şehrindeki Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğini kazandım. 1 yıl okuduktan sonra tekrar Türkiye’ye dönüş yaptım ve 2005 yılında Malatya İnönü Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni kazandım.

Ardından 2008 yılında tekrar üniversite sınavına hazırlandım ve Yakın Doğu Üniversitesi Tarih Öğretmenliğini kazandım. 2013 te lisanstan mezun oldum ve yine Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde Eğitimde Program Geliştirme Master Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansıma başladım ve halen devam etmekteyim.

Şu an ise Kıbrıs’ta Gönyeli beldesinde ikamet etmekteyim. Evliyim. Ve hala Yakın Doğu Üniversitesi Bünyesinde bulunan Yakın Doğu Kolejinde Tarih Öğretmenliği yapmaktayım.

Kolejden önce birçok iş alanında çalıştım. Yakın Doğu Kütüphanesi’nde Danışmada Asistan olarak çalıştım. Daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde okutmanlık yaptım.