Meryem Atik

Ben okulumuz Bilgisayar bölümü öğretmenlerinden Meryem Atik, 23 Temmuz 1983 yılında Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik bölgesinde doğdum. Annemin adı Fikriye, babamın adı Mustafa’dır. Annem Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda uzun yıllardan beridir Muhasebe sorumlusu olarak çalışmaktadır. Babam uzun yıllar Turizm Bakanlığı’nda görev yapmıştır. Şu an emekliliğin tadını çıkarmaktadır. Benden iki yaş büyük olan bir abim vardır. Abim Alişan, Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlı İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Vatani görevini tamamladıktan sonra iş hayatına atılmıştır. Uzun yıllardır özel sektörde İnşaat mühendisi olarak görev yapmaktadır.

İlköğretimimi 1988-1994 yılları arasında yaşadığımız yer olan Gönyeli ‘de bulunan Gönyeli İlkokulu’nda tamamladım. İlkokul hayatım boyunca okulumun basketbol takımında aktif olarak görev aldım. Bir çok şampiyonluk heyecanı yaşadım. Atletizm dalında da birçok başarım oldu. Bu branşta kazanılmış madalyalarım bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzun korosunda da görev aldım.

Ortaöğretimimi 1994-2000 yılları arasında 20 Temmuz Fen Lisesi’nde tamamladım. Ortaöğretim hayatımın başlarında yine basketbol takımında görev aldım. Lise hayatım başladıktan sonra hedeflerime ulaşabilmek için spor hayatımı geri plana attım.

2000 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne girerek yüksek öğrenimimi çok iyi dereceyle tamamladım. Hemen akabinde öğretmenlik mesleğini çok sevdiğim ve bu görevi yapabilmem için gerekli olan pedagoji eğitimime başladım. 2005 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Bilimleri Fakültesi, Orta Eğitim Alan Öğretmenliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimimi tamamladım.

Üniversite hayatım boyunca yaz tatilleri döneminde çalıştım. 2000-2001 yılları yaz döneminde Yakın Doğu Üniversitesi Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda Asistan öğretmen olarak görev yaptım. 2002-2003-2004 yılları yaz döneminde bölümüme bağlı staj görevimi tamamlamak için Kıbrıs Türk Havayolları Rezervasyon Bölümü’nde rezervasyon memuru olarak görev aldım.

2005 yılından beridir Yakın Doğu ailesine katılıp Yakın Doğu Koleji’nde Bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

2007 yılında eşim İrfan Atik’le hayatımızı birleştirerek yeni ve çok güzel bir döneme  adım attık. Eşim de benim gibi Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Şu anda Gönyeli Belediyesi’nde Bilgi İşlem Merkezi Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

2010 yılında oğlumuz Ural Atik dünyaya geldi. Onun hayatımıza girmesiyle birlikte anlamlı olan hayatımız bir o kadar daha anlamlı oldu. Annelik duygusunun ne olduğunu oğlumla birlikte öğrendim.

Okul dışındaki tüm vaktimi oğlumla ve eşimle birlikte geçirmeye çalışmaktayım. Onlarla birlikte bişeyler yapmak, bir yerlere gitmek en büyük mutluluğumdur.

Oğlum Ural 3 yaşından beridir Yakın Doğu ailesi bünyesinde bulunan Yakın Doğu İlkokulu Okul Öncesi Bölümü’nde öğrencidir.

Ural küçük yaşta sporun bazı dallarına ilgi duymaya başladı. Cimnastik, yüzme, futbol oynamak ve ata binmek onun hobileri oldu.