Meryem Hidayet Demir

25/04/1981 yılında Lefkoşa’da doğdum. İlk öğrenimi Gelibolu İlkokulu, orta okulu Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulunda, liseyi ise Lefkoşa Türk Lisende okudum. Üniversiteyi Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Beden Eğitmi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum. 2003 yılında Beden Eğitimi Öğretmenliğinden mezun olduktan sonra aynı yıl Yakın Doğu Kolejinde part time olarak işe başladım. Bir yıl part time çalıştıkdan sonra 2004 yılında kadroya dahil oldum ve görevime kadrolu olarak devam ettim.

2005 yılında küçükken mahallede oynadığım, çocukluk arkadaşımla hayatımı birleştirdim ve evlendim. 2007 yılında hayatımda yaşadığım en güzel duygulardan birini taddım. Anne oldum. Dünyalar tatlısı bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Adı Zehra şu anda Yakın Doğu İlkolunda 3. sınıfta okumakta, kızımada spor aşkını bilmedende olsa aşıladım. O da basketbol ve cimnastik yapmayı çok sevmektedir. 2009 yılında ise 2. kız çocuğum Dudu’yu dünyaya getirdim. Şu anda Yakın Doğu İlkokulunda 1. sınıfta okumaktadır. Denizi ve doğayı çok seviyor. Onlarla birlikte hayatım daha da fazla önem ve değer kazandı. Anne olduktan sonra severek yaptığım mesleğim de benim için daha da fazla öenm kazandı. Öğrencilerimle olan ilişkilerim güçlendi. Onları daha iyi anlamaya başladım. Öğrencilerimle sırasında anne, sırasında arkadaş, kardeş ve sırdaş oldum.

Sizlere birazda hobilerimden bahsedeyim; spor yapmak, müzik dinlemek, doğa gezintileri ve deniz kenarında vakit geçirmek kamp yapmak, arkadaşlarımla bir araya gelip sohbet muhabbet etmek.

Yakın Doğu Kolejinde on iki yıldır görev yapmaktayım. Beden Eğitimi Bölümü olarak bir çok başarılara imza attık ve bu başarılara devam ediyoruz.

Benim her zaman savundğum hayat felsefem eğer başarmak istiyorsan önce inanacaksın inanmak başarmanın yarısıdır. Hiç kimsenin hakkını yemeden dürüst ve inançlı biri oldum. Her zaman aile bağlarını ön planda tuttum, önem ve özen gösterdim.