Mete Hanoğlu

Mete Hanoğlu Mathematics

Mete Hanoğlu, 22.08.1970’te Gazimağusa’da doğdum. Ilkokulu Gazimağusa Şehit Zeki Salih Ilkokulu’nda bitirdim. Daha sonra 1988’de Gazimağusa Canbulat Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite eğitimimi ve yüksek lisansımı 1994 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde tamamladım.

Lise ve Üniversite dönemlerinde KKTC Basketbol liglerinde sıra ile Maraş Gençlik SK, Magosa Gençlik Derneği ve Baf Ülkü Yurdu spor klüblerinde top oynadım, Baf Ülkü yurdunda oynadığım dönemlerde  KKTC basketbol Milli takımına seçildim. 1995 yılında vatani görevimi yapmak için askere girdim ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı sırayla As Teğmen ve Teğmen görevlerinde bulundum ve 1997 yılında askerlik görevimi tamamladım. Daha sonra iş hayatına atıldım ve Uluslarasası Amerikan Koleji’nde Matematik öğretmeni olarak göreve başladım. 1998-1999 Akademik yılı içerisinde okul adına görevli olarak Londra Üniversitesi bünyesinde düzenlenen GCSE ve GCE tanıtım ve bilgilendirme kurslarına katıldım. Uluslararası Amerikan Kolejindeki yapısal değişiklerden dolayı kısa bir dönem Girne Amerikan Kolejinde görev yaptım.

2002 yılından itibaren Yakın Doğu Koleji Matematik bölümünde öğretmenlik ve 2007 yılından itibaren de YDK Matematik Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Evli, Ayda isminde  kız ve Yamaç isminde erkek iki çocuk babasıyım.