Müge Kutgüner

30 Aralık 1984 yılında Lefkoşa’da doğdum. 1984-2011 yılları arasında Kuzey Kıbrıs’ın Orkide Diyarı olarak bilinen  eski ismiyle Gambilli (Hisarköy) köyünde ikamet  ettim.

İlk okulu Sht. Ertuğrul İlkokulu, ortaokulu Sht. Hüseyin Ruso ortaokulu, liseyi ise Lefkoşa Türk Lisesi’nde okuyup mezun oldum. Çok güzel geçen bu başarılı yılların ardından,  hayalimdeki mesleği okumak için çok çalışıp, Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji bölümünü kazandım. 2001 yılında başladığım üniversite hayatımın birinci yılında,  İngilizce hazırlık  bölümünü bitirdim. Ardından lisansım olan  4 yıllık klinik psikoloji  bölümünden 2006 yılında mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca,  yaz tatillerinde KADEM Araştırma Merkezi’nde anketör olarak görev yaptım. Bu araştırma merkezinde çalışmak, bölümüm adına bana çok güzel deneyimler katıp hayatımda unutamayacağım anılar yaşattı. Mezun olduktan üç ay sonra Yakın Doğu Koleji’nde Felsefe Grubu öğretmenliğine başladım.  Aynı zamanda boş zamanlarımda Yakın Doğu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesine  bağlı olarak öğretim üyeliği yaptım.Yine 2006-2007 öğretim yılında “Tezsiz Yüksek Lisans” programına başladım ve 2008-2009 öğretim yılında mezun oldum. Tezsiz Yüksek Lisansın ardından aynı yıl Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi “Eğitimde Programlama ve Öğretim Ana Bilim Dalı” nda yüksek lisansa başlayıp iki yıllık bir eğitimin ardından mezun oldum. Yaptığım bilimsel çalışma “Bilgisayar Oyunlarının Agressif Davranışlar Üzerindeki Etkisi” üzerineydi. 2006 yılından beri Yakın Doğu Kolejinde Felsefe Grubu öğretmenliği  ve son iki yılda da Nöbetçi Muavinlik görevimi sürdürmekteyim.  2011 yılında evlendim. Şu anda iki yaşında bir kızım var.

1984’de başlayan hayatım başarı, sevgi ve  tattığım en güzel duygu olan annelik duygusuyla devam etmektedir.