Münevver Yücebay

30.12.1988 yılında ailemin ikinci çocuğu olarak Lefkoşa’da dünyaya geldim. İlköğretimi Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda okudum. Bu süre zarfında Gençlik Merkezi’nde folklör ve tiyatro eğitimi gibi çeşitli aktivitelerde yer aldım. Son iki yıl boyunca ailemin ve öğretmenlerimin desteğiyle hazırlandığım kolej girişi sınavını başarıyla geçerek Türk Maarif Koleji’ne girmeye hak kazandım. Lisede ilk iki yıl GCE Science eğitimi görüp O’Level  sınavlarını aldım. Son yıl ÖSS sayısal bölümüne geçiş yaptım. Oldukça farklı iki sistem arasında zorlu bir adaptasyon süreci geçirmiş olmama rağmen, aldığım GCE eğitiminin temelimde çok önemli bir payı olduğunu düşünmekteyim. 2005 yılında girmiş olduğum ÖSS sonunda Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne giriş hakkı kazandım.

Lisans eğitimi için küçük yaşta aile yanından, Kıbrıs’ın düzenli ve sakin yaşantısından uzak, büyük bir şehire kendi başına bir hayata atılmak üzere gitmek ilk başta ürkütücü olsa da, o yıllar içinde biriken anılar, edilen arkadaşlıklar ve kazanılan tecrübeler hayatımda çok önemli bir yere sahiptir. Altı yıl süren Ankara yaşantım her zaman özlem duyacağım, maceralarla dolu yıllar olarak hatıralarımdadır.

2007 yılı yaz aylarında zorunlu stajımı Devlet Laboratuvarı’nda “gıda analizleri” ve “mikrobiyoloji” laboratuvarlarında yaptım. Bunun yanı sıra bir yıl sonra yine yaz aylarında Koop-Süt’te stajyer olarak çalıştım. Bu iki staj süresince en çok gıda mikrobiyolojisine ilgi duyduğumu farkettim ve bunun üzerine 2009 yılında mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için aynı üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Gıda Mikrobiyolojisi alanına başvurdum. Prof. Dr. Aykut Aytaç’ın öğrencisi olarak aldığım yüksek lisans eğitimimde tez konum : “Pediococcus pentosaceus ve Lactobacillus brevis ‘in Beyaz peynirlerde Staphylococus aureus gelişimi üzerine etkisi”. Dört yıllık bir eğitimin ardından mikrobiyoloji alanında yaptığım masterin, özellikle uzun süren laboratuvar deneyiminin, akademik olarak bana katkılarının en az lisans eğitimi kadar değerli olduğuna inanıyorum.

2011 Kasım ayında Kibris’a dönüş yaparak Eziç Chiken Bar Ltd.’de gıda mühendisi olarak çalışmaya başladım. Üç yıl boyunca restoran sektöründe çeşitli alanlarda farklı tecrübeler edindim. Yoğun ve yorucu çalışma şartları yanı sıra bulunduğum çalışma ortamında mutlu ve huzurlu olmadığımı ve uzun yıllar sürecek iş yaşantısında en önemli unsurların bunlar olduğunun farkına vararak kendimi iyi hissedeceğim işi yapmam gerektiğine karar verdim.

Öğretmenlik mesleğiyle, eğitim ve öğretimin bir parçası olarak, öğrencilerin bitmeyen enerjileriyle dinamik bir ortamda bulunup onların hayatına dokunarak mutlu bir çalışma hayatı sürdüreceğime inandım ve Şubat 2015’te Yakın Doğu Koleji’ne başvuru yaptım. Değerli Fen Bölüm Başkanımız Cem Hami ve değerli okul öğretmenimiz Çiğdem Ozan’ın yapmış olduğu mülakatı geçerek mart ayında biyoloji öğretmeni olarak çalışmaya başladım. Çok yeni başlamış olduğum bu yolda her geçen gün ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyor ve tecrübeye dayalı bu meslekte her geçen yıl kendimi geliştirerek uzun yıllar hizmet vermeyi umuyorum.

Haziran 2009, Hacettepe Üniversitesi mezuniyet töreni,

çok sevdiğim bölüm arkadaşım Neslihan Göncüoğlu ile

Üniversite 4. sınıf, sınıf arkadaşlarımla

2015, Yakın Doğu Koleji Fen Sergisi – Big Bang Theory

 

© Copyright 2018 | Near East Technology