Necibe Öker Arabulucu

10 Ağustos 1978’de Lefkoşa’da dünyaya geldim. Memur bir ailenin tek çocuğuydum. Annem, Gelir ve Vergi Dairesinde memur, babam ise polis memuruydu.

İlk öğrenimimi 1989 yılında Çatalköy İlkokulunda , orta ve lise öğrenimimi  ise 19 Mayıs Türk Maarif Kolejininde  tamamlayıp 1995 yılında  mezun oldum.   Bu yıl benim için çok önemliydi çünkü hayati bir karar vermek zorundaydım. Babam , kendi mesleği olan polis memuru olmamı çok istiyordu. Fakat ben öğretmen olmayı istiyordum. ÖSS sınavını kazandıktan sonra ailem yurt dışında okumama pek sıcak bakmadığı için ÖYS sınavına katılmadım.

Yakın Doğu Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün açıldığını duydum. İlkokuldan beri Türkçe’yi, dilbilgisini ve edebiyatı çok seviyordum.Şiirler, romanlar, hikâyeler hep ilgi duyduğum şeylerdi. Bu benim için  muhteşem bir fırsattı.

Üniversitede okurken, hatırladığım kadarıyla 1996 yılıydı, bir arkadaşımın vasıtasıyla bir anda kendimi BRT kurumunda spor muhabirliği yaparken buldum. İnanılmaz zevkli bir işti. Habere koşuyor, röportaj yapıyor, daha sonra bu haberi daktilo edip ana haber bültenine hazırlıyordum. Hem üniversiteye devam ediyordum hem de part time olarak bu işi yapıyordum. Fakat bir süre sonra derslerin ağırlaşması ve saatlerin de beni zorlaması nedeniyle muhabirliği bıraktım ve 1999 yılında  üniversiteden mezun oldum.

Mezun olduğum yıl evlendim ve bir yıl sonra da oğlumu dünyaya getirdim.

1999-2000 yılında Güzelyurt Endüstri ve Pratik Sanat Okulunda bir yıl sözleşmeli Türkçe öğretmeni olarak görev aldım. Ardından 19 Mayıs TMK, Anafartalar Lisesi, Bayraktar Ortaokulu ve Şht. Hüseyin Ruso OrtaokulundaTürkçe ve edebiyat öğretmenliği ; Çatalköyİlkokulu, Kozanköy İlkokulu ve Karaoğlanoğlu İlkokulunda ise sınıf öğretmeni olarak geçici görev yaptım.

Yıl 2005, yuvaya dönüş, diye adlandırdığım bu yıl 1999 yılında üniversitesinden mezun olduğum okulumun kolej bölümüneTürkçe-Edebiyat öğretmeni olarak geri döndüm.

O gün bu gündür o büyük ailenin bir parçası olarak mesleğime devam ediyoum.   Yakın Doğu Kolejinin hem  akademik  hem de kültürel anlamda bana çok şeyler kazandırdığını söyleyebilirim.

2000 yılında oğlum Erol’u dünyaya  getirdim ve bence dünyanın en güzel duygusu, anneliği, tattım. Oğlum, şimdi Yakın Doğu Kolejinde  GCE bölümünde 10.sınıfta okuyor.

2012 yılında tam on iki sene sonra tekrar o yüce duyguyu yaşadım ve kızımı, Lavin’i, dünyaya getirdim. O da şimdi  üç buçuk yaşında.

Klasik öğretmenlik hayatımın dışında bir dönem Çatalköy Belediyesinde belediye  meclis üyeliği yaptım. Yaşamakta olduğum köyüm için bir şeyler yapmaya çalıştım ve benim için bu dönemin hayatımda farklı bir deneyim olduğunu düşünüyorum.

Hayata her zaman pozitif bakmaya çalışıyorum. Her gecenin bir sabahı olduğunu düşünüp “ imkansız” dediğimiz durumlarda bile bir çıkış noktasının var olabileceğine inanan insanlardanım.

Her zaman dürüst, riyadan uzak ve doğru bir insan oldum. Dürüstlük adına karşımdaki insanı kırmakta bile tereddüt etmedim ve hep doğrudan yana oldum. Derler ya: “ Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.” diye. Olumsuzlıklar yaşadım ama yine de doğruluktan şaşmadım. Çünkü günün sonunda bunun mükafatını fazlasıyla aldım. İşte bu bağlamda ben öğrencilerime dürüst olmalarını ve bildikleri doğrudan şaşmamalarını tavsiye ediyorum.