Nezire Güzen Şensoy

nş1

5.8.82 tarihinde Yeşilyurt/Lefkedeki Cengiz Topel Devlet Hastanesinde ailenin 2. Çocuğu olarak dünyaya geldim. İlkokul eğitimimin 1. ve 2. Sınıflarını 1987-1989 tarihleri arasında Güzelyurt Barış İlkokulunda tamamladıktan sonra 3. 4. ve 5. Sınıflarını 1989-1993 tarihleri arasında yine Güzelyurttaki Özgürlük İlkokulunda tamamladım. 5. Sınıfta o dönemin Kolej Sınavlarına hazırlanarak Güzelyurt Türk Maarif Kolejine girmeye hak kazandım. Bundan sonraki ortaokul ve lise eğitimim 1993-1999 tarihleri arasında 6 yıl boyunca Güzelyurt Türk Maarik Kolejinde geçti. Bu dönemde derslerde başarı gösterme konusunda öğretmen faktörünün çok önemli olduğunu benimsedim. Fen sınıfı öğrencisi olarak özellikle fizik, kimya, biyoloji ve matematik branş hocalarımın da desteği ve emeğiyle 1999 yılında ÖSS sınavında istediğim bölümü kazandım. Okumak istediğim bölüm KKTC’de olmadığından  eğitimim için Eskişehir’e yerleştim. 1999-20003 tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde eğitimimi tamamladım. Eğitim sürecim boyunca dönemlik ortalamalarımla 3 yüksek onur 2 onur  belgesi almaya hak kazandım. 2001-2002 eğitim yılı bahar döneminde fakültemin Fethiye bölgesine düzenlemiş olduğu 1 haftalık araştırma gezisine katılarak bölgedeki endemik bitki türlerini ve çeşitli hayvanları doğal arazide inceleme fırsatı buldum. Üniversite eğitim hayatım boyunca özellikle  bölgesel araştırma gezileri ve laboratuvar derslerinde pratik yapma fırsatı buldum. 2003 yılında KKTC’ye kesin dönüş yaptım. Pedagoji eğitimim sırasında İlim Dersanesinde 2004-2005 eğitim yılı boyunca  Biyoloji öğretmenliği yaptım. Aynı dönemde Magosa Namık Kemal Lisesinde stajımı tamamladım. 2005 yılında öğretmenlik mesleğine Yakın Doğu Kolejinde devam etme kararı aldım. 2008 yılına kadar Lise(ÖSS ve GCE) biyoloji öğretmenliği yaptıktan sonra ÖSS biriminin ayrı binaya taşınmasıyla ÖSS binasına, Fen Bölüm Sorumlusu ve Biyoloji öğretmeni olarak geçtim. 2014 yılından itibaren Nöbetci Müdür Muavinliği ve 2015 yılında Disiplin Kurulu üyeliği görevlerini de aldıktan sonra halen daha ÖSS binasında mesleğime devam etmekteyim.

Eğitim ve iş bilgilerimin yanı sıra 2010 yılında Erol Şensoy ile evlendim. 4 yaşında Ela isminde bir kız çocuğu annesiyim.