Ömer Özkan

20.08.1968 tarihinde Lefkoşa’da Hasan Tahsin Özkan ve Elhamiye Özkan`ın 5. çocuğu ve 4. oğlu olarak dünyaya geldim. İlkokul eğitimime Barış Harekatı`nın ardından 1974 yılında Yenicami ilkokulunda başladım. İkinci sınıftan sonra Atatürk İlkokulunda eğitimime devam ettim ve 1980 yılında mezun oldum. Ortaokul ve liseyi Türk Maarif Kolejinde 1986 yılında tamamladım. Lise birin yaz tatilinde yeğenimin eldiven ve yapıştırıcı fabrikasında çalışmam kimya dersine olan ilgimi daha da artırdı ve kimya bölümünü seçmeme neden oldu. Lise yıllarında Yenicami Kulübü`nün genç takımında futbol oynadım. Üniversite eğitimimi Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde tamamlayarak 1990 yılında kimyager olarak mezun oldum. Lisans eğitimim sırasında ek kurslara katılarak pedagoji sertifikası aldım. Vatani görevimi 1990-1992 yılları arasında Kapalı Maraş bölgesinde Yedek Subay olarak yaptım.

Vatani görevimi tamamladıktan sonra, Süleyman Selçuk Tıbbi-Tahlil Laboratuvarı`nda bir yıl kadar kimyager olarak çalıştıktan sonra, daha sosyal bir iş olduğunu düşündüğüm bankacılık mesleğini denemeye karar verdim. Türk Bankasının kambiyo bölümünde geçici bir süre çalıştım. Bu zaman zarfında, bankacılıkla ilgili pek çok şeyi öğrenirken, iş hayatında disiplinli ve hatasız çalışmanın ve insanlarla kurulan iletişimin ne kadar önemli olduğunun da farkına vardım. Ancak bankacılık mesleği, eğitimimle örtüşmediğinden esas eğitim alanım olan kimyayı, her zaman ilgi duyduğum öğretmenlik mesleğini seçerek sürdürmeye karar verdim. Bu bağlamda 1994 yılında kamu hizmeti komisyonunun kimya öğretmenliği sınavına katılarak başarılı oldum. Bu arada bankada çalışırken tanıştığım rahmetli İrfan Dayı ile bir sohbet sırasında Yakın Doğu Kolejinin varlığından da haberdar olmuştum ve Yakın Doğu Kolejine de başvuruda bulunmuştum. Devlette kimya öğretmeni olarak işe başlamak yerine Türk Maarif Kolejinde öğrencisi olduğum Vural Aşıcıoğlu ve Erdoğan Şensoy hocalarımla meslektaş olarak özel bir kolej ortamında çalışmak ideallerimle örtüştüğünden, 1 Eylül 1994 tarihinde fen öğretmeni olarak Yakın Doğu Kolejinde görev almaya karar verdim. 1994- 95 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisans üstü eğitimimi tamamladım.
Yakın Doğu Kolejindeki öğretmenliğimin ilk yıllarında fen öğretmeni olarak eğitim öğretim hayatıma başladım. Öğleden sonra aktivitelerinde gönüllü olarak satranç, futbol, masa tenisi ve tarım aktivitelerinde görev aldım. Bu görevlerimin yanı sıra, okul aile birliğinde birçok kez üye öğretmen ve idareci öğretmen olarak görev aldım. Yakın Doğu Kolejinde 2001-2002 Eğitim ve Öğretim yılında Öğrenci Onur Kurulu’nu kurarak dört yıl Onur Kurulu Başkanlığı yaptım. 2005 Nisan ayında Yakın Doğu Koleji Müdür Muavinliği görevine atandım.

2004-2007 yılları arasında KKTC Milli Eğitim Bakanlığının 6,7 ve 8. sınıf Fen ve Teknoloji dersi kitaplarının kimya ile ilgili ünitelerini hazırladım . 2007 yılında ise, Edexcel yetkilileri ile görüşerek Yakın Doğu Kolejinin Edexcel Merkezi olmasını sağladım. 2008 yılında School Counselor olarak kısa dönemli Fulbright bursu aldım ve ABD’nin Chicago şehrindeki yüksek okullarını ve üniversiteleri ziyaret ettim. 2009 yılında Cambridge ve British Council yetkilileriyle görüşerek Yakın Doğu Kolejinin CIE (Cambridge International Examinations) Atach Centre olmasına öncülük ettim. Belli dönemlerde Edexcel’in düzenlediği IGCSE, AS-Level ve A2 kurslarına katılmaktayım ve Edexcel sınav merkezinin GCE sınavlarındaki gelişmelerin ve yeniliklerin anlatıldığı forumlara 2005 yılından bu yana düzenli olarak yılda iki kez katılmaktayım. Bu seminerlerin yanı sıra, YDK’ nin kendi bünyesinde düzenlediği çeşitli seminerlere belirli aralıklarla katılmaktayım.
Halen Yakın Doğu Kolejinde 6. ve 7. sınıflardan sorumlu Müdür Muavini olarak görev yapmakta ve GCE Kimya dersleri vermekteyim. Yakın Doğu İlkokulu İngilizce öğretmenlerinden Deniz Özkan ile evli olup, Şanel Özkan(16) ve Tan Özkan (7) isimlerinde Yakın Doğu Koleji ve İlkokulunda öğrenimlerine devam eden iki çocuk babasıyım. Hobilerim: Düzenli olarak bisiklet sürmek, meyve ve zeytin ağaçlarımla ilgilenmek ve ailemle çeşiti ülkeleri ziyaret edip farklı kültürleri ve yerleri tanımak bulunmaktadır.