Özge Tecer

1

10 Eylül 1986 yılında Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik bölgesi’nde dünyaya geldim. Annemin adı Sultan, babamın adı Mehmet’dir. Annem Bafın Dağaşan köyünden olan Mustafa Kayacan ‘ın kızı, babam ise Ozan köylü Ahmet Tecer’in oğludur.

Annem Kalkınma bankasında memur, babam Mimardır. Benden iki yaş büyük olan bir de ablam vardır. Ablamın adı Nüge’dir. Ablam Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Bilgi İşlem Bölümü şube amiridir.

2

İlköğrenimimi 1992-1997 yılları arasında Şht. Tuncer İlkokulu’nda tamamladım.

1997- 2000 yıllarında ortaöğrenimimi Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulunda tamamladım. Ortaokulda öğrenciyken spora başladım ve özel bir klubde hentbol oynamaya başladım.

2000-2003 yıllarında Lefkoşa Türk Lisesinde Fen Bölümünü bitirdim. Artık üniversiteye başlaycağım için sporu bırakmak zorunda kaldım.

Çocukları çok sevdiğim için meslek seçerken öğretmen olmayı hedefledim.

2003-2008 yılları arasında Üniversite eğitimime başladım. Yakın Doğu Üniversitesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümünü Onur Belgesi alarak bitirdim.

2008 yılınının Eylül ayında Yakın Doğu Kolejinde Bilgisayar Öğretmeni olarak iş hayatıma başladım.

3

Bilgisayar öğretmenliğinin dışında bilgisayar bölümü olarak tüm öğretmenlerin ders programının yapımı, ders programının bilgisayar ortamına aktarılması, kayıt – kabul işlemlerinin bilgisayar ortamına aktarılması, karnelerin ve diplomaların bilgisayardan basımı, broşür ve yıllığı’nın hazırlanması, okula giriş sınavının kayıtları ve sınav sorularının bilgisayara aktarımı, okula giriş sınavının hesaplama işlemleri, müsamere ile ilgili davetiye, broşür hazırlığı ve bina içindeki tüm bilgisayar problemleriyle ilgilenmekteyiz.

2009 yılında hayatımın en acı olayını babamı kaybederek yaşadım.

2010 yılında şu anda eşim olan Necati Yalıner ile nişanlandım.2 yıllık bir sürecin ardından Haziran 2012’de evlendim.5

Eşim Necati Yalıner Mayıs 1984 Lefkoşa doğumludur. Yakın Doğu Üniversitesi İşletme mezunudur. Eşim serbest meslekle uğraşmaktadır. Özel bir yurdun müdürlüğünü yapmakta ve ek olarak da sigortacılık işiyle ilgilenmektedir. Hobilerim yüzmek ,yürüyüş yapmak, müzik dinlemek , alışveriş yapmak . Yemek yapmak en büyük zevklerimin arasındadır. Ama ençok da yaptığım yemekleri ailem ve sevdiklerimle paylaşmak bana daha çok mutluluk verir. Boş zamanlarımda ise yaşlı anneannem ve hasta olan kayınpederimle vakit geçirip, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırım.