Özlem Hocaoğlu

14 Temmuz 1978 yılında  Kıbrıs’ın  Lefkoşa ilçesinde doğdum. Annemin adı Fisun Özyönüm, babamın adı Türker Özyönüm’dür. İlkokul öğrenimimi  Gelibolu İlkokulu’nda , Ortaokulu Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda bitirdim.Lise eğitimimi 20 Temmuz Fen Lisesi’nde tamamladım.Lise yıllarında sayısal derslerde daha başarılı olmam beni matematik okumaya yönlendirdi.2000 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Öğretmenliği bölümünden mezun oldum.

İş hayatına  2000 yılında  Varoğlu Matematik Dersanesi’nde Matematik öğretmeni olarak başladım. 2001 yılında Bil-Test Dersanesinde  Matematik öğretmenliği yaptım. 2002-2007 yılları arasında  devlet okullarında sözleşmeli matematik öğretmenliği görevinde bulundum.İlk olarak Mehmetçik ortaokulunda daha sonra da Şehit Hüseyin Ruso ortaokulunda matematik öğretmenliği yaptım. Mezun olduğum ortaokulda öğretmenlerimle birlikte öğretmenlik yapmak benim için gurur vericiydi.Polatpaşa Lisesi, Girne Anafartalar lisesi, Sedat Simavi Endüstri meslek lisesi ve en son olarak da Bülent Ecevit Anadolu lisesinde  görev yaptım. 2007- 2008 yılları arasında Girne Amerikan Koleji’nde Matematik öğretmenliği yaptım.

2008 yılından beri  Yakın Doğu Koleji’nde Matematik öğretmenliği yapmaktayım. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Eşim Hasan Hocaoğlu’dur.  Mesleği   Makine Mühendisidir. Şu anda Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesinde motor öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Kızım Fisun Hocaoğlu’dur. Şu anda Yakın Doğu Koleji 7. Sınıf öğrencisidir. Oğlum  Mustafa Hocaoğlu’dur. Şu anda Yakın Doğu Okul Öncesi 5 yaş öğrencisidir.

Yakın Doğu Kolejinde öğretmen olmak bir ayrıcalıktır. Öğrencilerimize tam gün eğitim sayesinde daha çok zaman ayırıyoruz.