Pembe Arıkan

1Ben hayatın tüm zorluklarını yenerek, savaş bittikten sonra güneyden kuzeye göçmen olmuş iki çocuklu bir ailenin 22.05.1975 tarihinde Yeşiyurt ’ta dünyaya gelmiş büyük kızlarıyım. Adımı rahmetli anneannemden bana vermişler. Annem 8 yaşında iken anneanneme motor çarpıp öldüğü için evin büyük kızı olan annem bakmış kardeşlerine. Annesinin hatırasını sürdürmek istemişler adımı Pembe koyarak.Çocukluğum ailemin biriciği, ilk göz ağrısı olarak el bebek gül bebek olarak geçti. Küçüklükten beri güler yüzlü, konuşkan, insanlarla iyi iletişim içinde olan bir çocuk olarak büyüdüm. 1979 yılında kardeşim yeni doğduğu zamanlarda ilkokula başlamadan önce okul öncesi olmadığı için iki yıl ana sınıfa gittim.

İlkokulu Bostancı Fikri Karayel İlkokulunda okudum. O dönemlerde ilkokul altı yıldı. Altıncı sınıfta iken çok sevgili sınıf öğretmenim Ahmet Ertay hocam sayesinde matematik dersinin bendeki yerinin ayrı olduğunu ve matematiği ne kadar çok sevdiğimi anladım. Başarılı bir şekilde Güzelyurt Türk Maarif Kolejini kazanıp iyi bir eğitim aldım . 2

1987 yılından itibaren altı yıllık eğitim ve öğretim maratonundan sonra1993 yılında rahmetli matematik hocam , Salih Zaim ile çok değerli Mehmet Özişlek hocam sayesinde matematik dersinin bende inanılmaz etkisi oldu ve özellikle lise hayatımın son iki yılında kesinlikle matematik okumaya karar verdim.1993 yılında başarılı bir şekilde Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünü kazandım.Yeni başladığım bu yolda öncelikle kendimi gurbette tek başıma, çok yalnız ve korku içinde hissettim.18 yaşında genç bir kızın yapması gerektiği gibi ayaklarımın üzerinde tek başıma, sağlam adımlarla verdiğim kararlarla üniversite hayatımı devam ettirdim.Çok güzel ve sağlam temelleri olan dostluklarım oldu. Bir öğrencinin bence en güzel yılları, gerçek dostlukları bu yıllarda olur.

Mezun olduğumda ise verdiğim kararın kesinlikle doğru bir karar olduğunu bir kez daha anladım. Mezun olup iş hayatına atılacağım dönemlerde tabi ki kendimi biraz boşlukta hissettim. Öğrencilik hayatı ile iş hayatı arasındaki dengeyi kurmak çok önemli, Ankara’dan sonra Kıbrıs’a ailemin yanına dönmek ilk başlarda tabiki biraz zordu.İş hayatına atılmak ise benim en büyük heyecanımdı. Öğretmen olmak. Çok arzuladığım, hayalim, severek yapmak istediğim öğretmenlik mesleğine 2000 yılında özel bir dershanede başladım .3

Bir yıllık bir deneyim ile birlikte üç dört aylığına 23 Nisan ilkokulu’nda geçici sınıf öğretmenliği deneyimim oldu. Daha sonra geçici süreliğine Lefke Gazi Lisesi’nde öğretmenlik yaptım. Yaşadığım değişik deneyimlerin tek ortak noktası heyecanla öğrencilerime bir şeyler öğretmekti. Bu dönemlerde hayatıma ikinci bir heyecanı katan ise tanıştığım eşim olmuştu. 2002 yılında eşimle evlendik ve bir yıl sonra kızımız dünyaya geldi. Evimizin neşesi, biriciğimiz, canım kızımız, her şeyimiz, gururumuz…4

Evlendiğimizden beri Lefkoşa’ da ikamet etmekteyiz. Boş zamanlarımda kızımla vakit geçirmek, dolaşmak, anne kız özel zamanlar geçirmek en büyük zevkim. Severek ve gurur duyarak başladığım mesleğime 2001 yılından beri Yakın Doğu Kolejinde devam etmekten çok mutluyum. Şu anda ortaokul binasında görev yapmaktayım. Yakın Doğu benim ikinci ailem ve ailem ile huzur ve mutluluk içinde çalışmaktan gurur duyuyorum.