Pınar Hınçal

1

Ben Yakın Doğu Koleji matematik öğretmenlerinden Pınar Hınçal. 5 Mayıs 1975 tarihinde Gazi Mağusa ’da doğdum. 1986 yılında Akova İlkokulundan mezun olduktan sonra ortaokul ve lise öğrenimimi Gazi Mağusa Türk Maarif Kolejinde tamamladım. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarında en çok sevdiğim ders matematik idi. Bu sebepten dolayı üniversite eğitimimi Doğu Akdeniz Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünde sürdürmeye karar verdim. Üniversite yıllarında seçmeli derslerde ekonomi, işletme ve resim dersleri seçerek kendimi değişik dallarda da geliştirdim. Ayrıca üniversite yıllarında öğrenci asistanlığı görevinde de bulundum. Matematik Bölümü’nü birincilikle bitirdikten sonra yüksek lisansa devam ettim. Yüksek lisansıma devam ederken bölümümde asistanlık yaptım.1999-2000 yılları arasında Atatürk Öğretmen Akademisinde pedagojik formasyonunu tamamladım. 2000 yılında yüksek lisansdan mezun oldum.

2

Master eğitimimin ardından eşim Evren Hınçal ile evlenerek Lefkoşa ’da yaşamaya başladım. 2000 yılının Eylül ayında Yakın Doğu ailesine katıldım. İlk olarak Yakın Doğu İlkokulu’nda İngilizce fen, matematik ve bilgisayar dersleri verdim. Çalıştığım üç yıl boyunca oradaki değerli öğretmenlerden birçok bilgiler edindim. Oradaki küçük çoçukların sevgisini kazandım ve öğretmen arkadaşlarla çok iyi dostluklar kurdum. Meslek hayatıma o değerli insanların ve şimdilerde velisi olduğum o değerli okul Yakın Doğu İlkokulu ’nda başladığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. 2003 Eylül ayında Yakın Doğu Koleji’nde matematik öğretmeni olarak çalışmaya başladım. Ayrıca 2007-2009 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Eğitim Fakültesindeki Sınıf öğretmenliği bölümünlerinde matematik dersleri verdim. 2008 yılından itibaren 6’ıncı ve 7’inci sınıflara ders vermekteyim. Okulumuzda olan birçok aktiviteye bölüm olarak katkı sağlamaktayız.3

2006 yılında kızım Nehir Hınçal ’ı dünyaya getirdim. Kızımın annesi ve ayrıca ilk öğretmeni oldum. Okul dışındaki zamanımı en verimli şekilde kullanarak kızımla geçirmekteyim. Kitap okumayı, yemek pişirmeyi, tiyatro ve sinemaya gitmeyi çok severim.Çok severek yaptığım mesleğimi Yakın Doğu Koleji’nde sürdürmekten mutluyum.

4