Pınar Savun

1 Eylül 1978 yılında Kadir Gecesi doğdum. Bundan dolayı anneannem beni hep “şanslı” olarak  nitelendirirdi.Buna inanmak beni her zaman mutlu etmiştir. İlköğrenimimi Gönyeli İlkokulunda, ortaöğrenimimi Bayraktar Ortaokulunda, lise öğrenimimi Lefkoşa Türk Lisesinde gördüm. Üniversite eğitimimi 2001 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladıktan sonra Eğitim Bilimleri Estitüsü, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalında yüksek lisansımı tamamladım.
2002 yılından itibaren Yakın Doğu Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğiyapmaktayım.

ps1

Çocukluk yıllarımda bale, basketbol, masa tenisi, jimlastik ve folklor gibi birçok spor dalıyla ilgilendim.Görsellik ve estetiğe verdiğim önemden dolayı 2000 yılında estetisyenlik okuluna giderek estetisyen ve makyaj uzmanı oldum.

2002 yılında esas mesleğim olan öğretmenliğe Yakın Doğu Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak başladım.

Kolejimizdeki öğretmenlik yolculuğumda disiplin kurulu, onur kurulu başkanlığı, tiyatro çalışmaları, aytışma çalışmaları, dipoma töreni çalışmaları gibi birçok görevde  bulundum. Yedi yıldan beri de yabancı öğrenciler sorumluluğu görevini  devam ettirmekteyim. 2015- 2016  eğitim- öğretim yılı itibariyle ÖSS birimi 12. sınıflar sorumlusuyum. Geleneksel hale gelmiş olan, okulumuzun oluşturduğu, Türk sanat müziği korosunda yer almaktan da mutluluk duymaktayım.

Öğrenmeye ve öğretmeye olan ilgim asla bitmediği için  2003 yılında Eğitim Bakanlığının düzenlediği “İzci Lider Eğitim Kursu”na katılarak izci eğitim sertifikası almaya hak kazandım. Yine aynı yıl Yakın Doğu Üniversitesinin düzenlediği “Gönüllü Trafik Müfettişliği Eğitimi”ni tamamlayarak gönüllü trafik müfettişi sertifikasını aldım.

On yıldır bütünsel şifa ile ilgileniyorum. İki yıldır aktif olarak Ruhsal Şifa Eğitimi almaktayım. Doğu felsefesi ile ilgilenerek pranik şifa uygulamaları yapmaktayım. Birçok kişisel ve ruhsal gelişim, eğitim, kurs ve seminerlere katılarak eğitimime devam etmekteyim. Alternatif tıp uygulamalarında bir tür akapunktur çeşidi olan su-jok uygulaması yapmaktayım.

ps2

Spritüel yolculuğumda hayata farklı açılardan bakmak ve olumsuz enerjileri ve etkileri temizleyerek hayatı daha mutlu, huzurlu ve pozitif bir zihniyetle yaşama amacındayım.

ps3

Şu anda Doğu felsefesinde yüzyıllardır  bir tür dua ve meditasyon çeşidi olan” Mandala Çizim Eğitmenliği” yapmaktayım. Çizim ve renklendirme sonrasında  bilinçaltından  yansıyan mesajların yorumlamasını yaparak insanların hayattaki  kendi yolculuklarında küçük de olsa bir uyanış yaratmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

ps4

Halen yurt dışında yoga eğitmenliği eğitimlerine devam etmekteyim. Aldığım tüm bu bilgiler ışığında edebiyatın yanı sıra öğrencilerime kendi yolculuklarında maneviyatlarını artırarak, kendi yollarına ışık olmarı için dokunuşlar yapabilme çabasındayım.

ps5

Dünyanın gösterişli hallerinden uzaklaşmak, yüreği güzel, samimi insanlarla mavi ve yeşili birleştirmek, doğayı hissetmek, temiz havayı solumak, kitap okumak, sabahı ve günü güzel karşılamak hayat adına vazgeçilmezlerimdir.

ps6ps7

Özverili ve sevgi dolu bir anne ve babaya, hayatın her dönemecinde, her iniş ve çıkışında yanımda olan şahane bir  kız kardeşe, yaşam yolculuğumda bana eşsiz duygular yaşatan, varlığıyla bana çok büyük farkındalıklar ve öğretiler katan, dünya tatlısı  bir oğula, kıymetli dostlara,başta; Ebru Özkul, Necibe Arabulucu,Hatice Şenbülbül,  😉  candan arkadaşlara,  sahip olmam en büyük zenginliğimdir.

ps8ps9ps10ps12ps13ps14ps15ps16