Rasiha Altunkaya

Ben Rasiha Altunkaya; anne ve babamın 2. Çocuğu olarak 29.01.1982 yılında Lefkoşa’da doğdum. 1978 doğumlu evli ve iki kız çocuğu babası, çalışmayı seven  ağbim var. Hayatımda çok büyük önem taşıyan ailem de, annem ev hanımı,babam ise emeklidir. Anne ve babam’ı; sosyal, güleryüzlü  ve  çok yardımsever kişilik özelliklerine sahip  iki insan olarak tanımlayabilirim.  İlköğretim dönemime Şehit Öztürk ilkokul’unda başlamış, ilk öğretmenim sadece öğretmen kimliğiyle değil aynı zamanda anaç , güven verici özelliğiyle de Sevgili Selma Önderol hocamla bu dömemimi  tamamladım. Ortaöğretim Dönemimi ise Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda   bitirdim.

Lise öğretim dönemine Lefkoşa Türk lisesi’nde devam ettim. Okulumu çok severek devam etmemdeki etkenler arasında olumlu arkadaş ilişkilerimin yanısıra, her yıl düzenli olarak yapılan rekabetin yerini coşku ve eğlenceye bıraktığı, okul kaptanlığı seçimleri olmuştur. Ve, gelecekteki hedefe  yönelik kariyer tohumlarının atılacağı o yıllarda psikoloji hocam sevgili Şeref Ataöv’ün etkisiyle  2005 yılından beridir Yakın Doğu Koleji’nde yapmış olduğum mesleğim Psikolojiyi okumaya karar verdim.

İlköğretim, ortaöğretim ve lise dönemim de  kişilik olarak kendimi değerlendirdiğim zaman;akademik anlamda sosyal bilimlere daha yatkın, anne ve babamdan aldığım özelliklerimle ve kendi geleceğimle ilgili imajinasyonlarımda da sosyal yönden güçlü, insanlarla iletişim kurabileceğim, sosyal yardım alanında olmam gerektiği inancıyla Yakın Doğu Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm’üne başladım. Çok isteyerek ve inanarak başlamış olduğum  lisans  sürecinde, 8. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Ruh Sağlığı Sempozyumu’nda katılımcı olarak, İstanbul Psikoanaliz ve Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen Psikoanaliz günlerinde de vaka sunumumla bulundum.  2000-2004 yılları arasındaki lisans eğitimim  sırasında  S.O.S Çocuk Köyü’nde Gelişim Psikolojisi alanında Stajyer Psikolog olarak; ve yine Gazi Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastahanesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda ise Klinik Psikoloji Stajımı tamamlayarak lisansımı bitirdim.

2004-2006 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansa başlayarak, eğitim sırasında T.A.T ve RORSCHACH Testi uygulama eğitimi aldım.Bitirme tezim,  ‘Olweus’un Akran Zorbalığı ve Kurban Ölçeği’nin’ geçerlilik,güvenirlilik  standardizasyon çalışmasını yaparak ; KKTC Orta ve Lise öğretim düzeyine uygulanabilir olmasını sağlayarak yükseklisansımı ;  2006-2007 yılları arasında ise Eğitim Fakültesi Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Bölümünü bitirdim. Hobilerim; müzik dinlemek, yemek yapmak ve seyahat etmektir.

2005 yılından itibaren başlamış  olduğum Yakın Doğu Koleji’nde; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminde Uzm.Psikolog olarak görev yapmaktayım. 2006 yılında evlendim.  ‘31 Aralık 2012’ de hayatım  boyunca yaşayabileceğim  en özel duyguyu, alabileceğim  en değerli hediyemi  kızım  ‘Beren’i kucağıma  aldım.