Mesaj

Sevgili Öğrenciler/Arkadaşlar,

Aklınızda olsun ki okul sizler için amaç değil araç olmalı. Yanlış anlamayın amacınız da diploma almak olmasın. Yolun sonuna odaklanmayın, yol süresince kazanmaya bakın. Lise döneminde yaşadığınız deneyimler muhtemelen sonraki hayatınızı da şekillendirmenizi sağlayacaktır. Benim liseye başladığım gün daha dün gibi aklımda. Heyecanla giydiğim, boyu dizimdeki gri eteğim, özenle babamın benim için bağladığı sarı lacivert kravatım ve annemin jilet gibi ütülediği beyaz gömleğimle tam bir kolej öğrencisiydim. Tabi zamanla gri eteğim okul müdürümüzün hiç sevmediği beli lastikli bol  pantalona (evet o zamanın modası buydu) , ütülü gömleğim yine okul müdürümüzün hiç sevmediği dışarıda dağınık duran gömleğe dönüşürken kravatım ise yorgun ama gururlu bir kolej öğrencisine yakışırcasına hep boynumda  sımsıkı durmaya devam etti. TMK’ya başladığım dönem lisenin 4 yıl olacağı haberi yayıldı. İsyan ettik arkadaşlarla, bizdeki de şans dedik. Hayata bir yıl daha geç atılmanın kayıp olduğunu düşündük. Yanıldığımızı ancak zaman ilerleyince anladık.

Lisede çok değerli arkadaşlıklar edindim, çok değerli hocalarla tanıştım. Üstünden uzun yıllar geçmiş olsa bile eskimeyen dostluklar elde ettim. Ve bu dostluklar sadece yaşıtlarımla değildi. Hayatıma öyle öğretmenler girdi ki, yol göstericim, rol modelim oldu. Kimisi fen bilgisine aşık olmamı sağladı, kimisi nasıl ders çalışmam gerektiğini öğretti, kimisi “acaba başarabilir miyim?” diye kendimden şüphe duyduğumda gözümün içine bakarak “Evet, başarabilirsin” dedi. Ne mutlu ki bazıları yol göstericilik özelliklerini meslektaş olduğumuzda da göstermeye devam ediyor. İşte o zamanlarda anladım okul sadece bilgi dağarcığını zenginleştirmek değil, aslında hayatı zenginleştirmektir. Tabi ki arada anlaşamadığım insanlar da çıktı karşıma. O zamanlar küçük yaşımdan dolayı anlayamadım ama şimdi onların da birer tecrübe farklı bir şekilde zenginlik olduğunun bilincindeyim. Etrafınıza iyi bakın. Sizin de hayatınızda yer edinecek insanlar olacaktır.

Hedefiniz kendinizi hep daha ileriye götürmek olsun. Başarılı olmak için elinizden gelenin en iyisini yapmanız yeterlidir. Kendinize güvenin. Kendinize güvenmezseniz çalışmanızın ve  akıllı olmanızın hiçbir değeri kalmaz. Hayatınızla ilgili ne yapmak istediğinizi bilmeyebilirsiniz. Kendinizi kaybolmuş hissedebilirsiniz. Bunlar çok normal duygular. Güzel haber yalnız değilsiniz, birçok kişi sizinle aynı duyguları paylaşmakta. İşte bu noktada yardım istemekten çekinmeyin. Unutmayın, yardım istemek güçsüzlük belirtisi değildir.

Tutkunuzu bulun. Tutkulu olduğunuz mesleği seçin. İnanın ki o zaman çalışmak size külfet gelmeyecektir. Başkası için değil, kendiniz için kararlar verin. Anı yaşayın. Hayatınızın belli noktalarına takılıp kalmayın. Yeri geldiğinde bazı şeylerden vazgeçmeniz gerekebilir, ileriye gidebilmeniz için. Bırakın geride kalsınlar. Siz hep ileriye gidin. Sevdiklerinize sımsıkı sarılın, değerlerini bilin. Ama en çok da kendi değerinizi bilin. Çünkü siz çok değerlisiniz.

Seviliyorsunuz.

Samiye Yaman