Saniye Fındık

saniyeson

22 Eylül 1982 yılında Güzelyurt da doğdum. Evin dördüncü ve son çocuğu olarak dünyaya geldim. Ailemin son çocuğu olmak bana hep avantaj sağlamıştır. Abim ve ablalarım bana her konuda destek olmuşlardır.

İlkokul eğitim ve öğretimini Güzelyurt Özgürlük  ilkokulunda tamamladım. İlkokul yıllarım hemen hemen her çocuğun olduğu gibi çok Mutlu ve huzurlu  geçmiştir. Sessiz, sakin ve uyumlu bir yapımın olmasıyla herkes tarafından sevilen bir çocuk olmuştum, arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyordum. Bugün aradan uzun yıllar geçmesine rağmen ilkokul arkadaşlarımı gördüğüm Zaman selamlaşmamız  konuşmamız ve  o günleri hatırlamamız benide onlarına çok Mutlu etmektedir. Demek ki gerçek arkadaşlıklar aradan uzun yıllar geçse bile hatırlanmak ve bıraktığınız yerden geri başlamaktır.

İlkokul yıllarımda büyüyünce ne olacaksın diye sorduklarında hep öğretmen olacağım diye cevaplamıştım. Özellikle 5. Sınıf  öğretmenimi A. Ertay’ı çok sevmiştim ileride eğer öğretmen olursam onun gibi bir öğretmen olmak istemişimdir.

Orta okul eğitim ve öğretimini Güzelyurt Şehit Turgut orta okulunda tamamladım. Orta okul yıllarımda sayısal derslerde değildi sözel derslerde daha başarılı olmaya başladım özellikle Tarih ve Coğrafya derslerini daha çok sevmeye ve böylelikle bu derslerde daha başarılı oldum.

Lise eğitim ve öğretimini Güzelyurt Kurtuluş Lisesinde tamamladım. Sözel derslere daha yatkın olduğumdan Sosyal Bilgiler ve Edebiyat bölümünde okudum. Lise yıllarım çok güzel geçmişti.

Üniversite eğitimini Lefke Avrupa Üniversitesinde tamamladım. Benim için üniversite adı değil öğrencinin okuduğu bölümü en iyi bir şekilde bitirmesi , bilgisinin fazla olması ve kendini okuduğu bölüm ile ilgili geliştirmesi daha önemlidir.saniye2

Bu yüzden orta okul ve lise dönemlerimden sevdiğim Tarih bölümünü seçip okudusaniye1m . Üniversite yıllarım hayatımda unutamayacağım anılarla geride kaldı.

Dört yıllık lisans eğitimini tamamladıktan sonra Tarih öğretmenliği yapabilmem için Pedagojik Formasyon Eğitimi aldım..

Okul hayatım boyunca bana emeği geçen tüm öğretmenlerime çok teşekkür ederim.

Bugün ise, 2006-2007 eğitim öğretim döneminden bugüne kadar Yakın Doğu Kolejinde Tarih  ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Öğretmenlik fedakarlık isteyen bir meslektir.

Benim huzurlu ve mutlu bir ortamda meslektaşlarımla uyum içinde çalışmam ve öğrencileri sevmem bu mesleği hiç zorlanmadan ve severek yapmama neden olmuştur.

Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi seviyorum. Öğrencilerimle bol bol Kıbrıs içinde Tarihi yerlere geziler düzenliyorum  bu gezilerden hem öğrenciler hem de ben çok  mutlu oluyoruz.

Yeni yerler görmek yeni insanlarla tanışmak insanın ufkunu açıyor.

Öncelikle beni bugünlere getiren vatana, millete hayırlı evlat olarak yetiştiren anne ve babama  teşekkür ederim. Bana emeği geçen öğretmenlerime, arkadaşlarıma ve Öğretmenlik mesleğini  yapmam için bana iş imkanı sağlayan Yakın Doğu Kolejine  çok teşekkür ederim.
saniye4saniye5saniye3

saniye6