Seda İlgen Sayı

1982 yılının nisan ayında, ailemin ilk çocuğu olarak Lefkoşa’da dünyaya geldim. Benden sekiz yıl sonra doğan sevgili kardeşim Av. Mustafa İlgen ile birlikte çekirdek ailemiz  tamamlanmış oldu.

Annem ve babam memur olarak Lefkoşa’da çalışıyorlardı. Evimiz ise Alayköy’deydi. Çocukluğum köyde, doya doya oyunlar oynayarak geçti. Mahallemizin araba geçmeyen sokağında arkadaşlarımla oynadığımız oyunlar, kavgalarımız, barışmalarımız, hayallerimiz ve her durumda birbirimizi desteklememiz daha dün yaşanmış gibi. Kuşkusuz ki, evde ekran başında vakit geçirmek yerine, yaratıcılığımızın sınırlarını zorlamamıza imkan verecek şekilde oynayarak büyümek yaşamımdaki en büyük şanslardan biridir.

Alayköy’de yaşamamıza rağmen, ilkokula başlama yaşım geldiğinde,  annemin iş yerine yakın olması sebebiyle, Şehit Tuncer İlkokulu’na kaydımı yaptılar. Daha ilk günden itibaren okulu ve öğrenci olmayı, yani sürekli yeni bir şeyler öğrenme işini çok sevdim. Bunun en büyük nedeni elbette ki öğretmenlerdi. Canla başla çalışan ve öğrencilerine adeta evlatlarıymış gibi davranan sevgili ilkokul öğretmenlerim sayesinde hem başarılı bir öğrenci oldum hem de daha küçük yaşlardan itibaren öğretmenlik mesleğine saygı duymaya başladım.

si1

Şehit Tuncer İlkokulu,1987

İlkokul yıllarında bazılarını hala devam ettirdiğim, bazılarını ise artık sadece güzel birer anı olarak hatırladığım birçok hobiyle uğraştım. Örneğin dört yaşında başladığım jimnastik sporuna ilkokulda da bir süre devam ettim. Bir ara masa tenisi oynamaya başladım. En sonunda yer tenisi oynamaya başladım ve buna Ankara’da üniversitede okurken de devam ettim. Bugün de zaman buldukça tenis oynamaya devam ediyorum.

Halk danslarıyla ilgilenmeye de ilkokul yıllarında başladım. Liseyi bitirene dek devam ettiğim halk dansları sayesinde birçok kıymetli dostlar edindim, birçok yer gezdim ve güzel anılar biriktirdim. Ne yazık ki, üniversite eğitimi için yurt dışına çıkınca halk danslarıyla ilgilenmeyi bırakmak zorunda kaldım.

Piyano çalmaya da küçük yaşlarda başladım. Uzun yıllar severek devam ettiğim piyano derslerim sayesinde, hayat boyu sürecek müzik sevgim de başlamış oldu. Royal Schools of Music sınavlarını başarıyla tamamladıktan sonra derslere devam etmedim ama piyano çalmayı da hiç bırakmadım.

Okuma tutkusu ise, ilkokul zamanlarında edindiğim ve en kıymet verdiğim alışkanlıklarımdan birisidir. Okul yıllarında okumanın yanı sıra, hikayeler, denemeler ve şiirler de yazardım. Bu sayede, liseyi bitirene dek çeşitli yarışmlarda dereceler kazandım.

1993 yılında ise ilkokulu bitirerek Bayraktar Türk Maarif Koleji’ne üçüncülükle girme hakkı kazandım. Üç yıllık ortaokul eğitiminden sonra, lise eğitimi için Türk Maarif Koleji’ne geçtim. Ortaokul ve lise yılları boyunca çok değerli öğretmenlerim oldu. Ama özellikle lise son sınıftaki matematik öğretmenim mesleğimi seçmem için bana ilham kaynağı oldu.

Lise birinci ve ikinci sınıflarda GCE sınavlarına girerek başarılı oldum. Ardından da lise son sınıfta ÖSS bölümüne geçtim ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nü kazandım.

Ankara’da geçen üniversite yıllarında çok değerli hocalardan ders alma şansını elde ettim. Ankara soğuğuna hiç alışamasam da, orda geçirdiğim yıllar boyunca edindiğim dostluklar ve biriktirdiğim yüzlerce güzel anı her türlü zorluğa değerdi.

si2

Ankara, 2000

Üniversiteyi bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak için İngiltere’deki Sussex Üniversitesi’ne gittim.

İki yıl İngiltere’de yaşadıktan sonra Kıbrıs’a dönerek Yakın Doğu Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyonumu aldım. Bu arada da Girne Amerikan Koleji’nde matematik öğretmeni olarak çalışmaya başladım. Daha sonraki yıllarda ise çeşitli dershanelerde çalıştım.

2007 yılında sevgili eşim Yalın Sayı ile tanıştık ve 2010 yılında evlendik. 2015 yılında doğan oğlumuz Deniz ile de hayatımız daha da renklendi.

si3

Deniz Sayı, 2015

Çoğu zaman yoğun geçen hayatımızda, spor yapmaya vakit bulamamaktan şikayet etsek de, herkesin yapmaktan hoşlanacağı ve kesinlikle vakit yaratacağı bir sporla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben de zaman zaman farklı spor dallarıyla ilgilensem de,  bisiklet sürmekuzun zamandır hayatımın bir parçası haline gelmiştir.

si4

Girne Limanı’nda biten bisiklet turu, 2008

Yakın Doğu Koleji’de matematik öğretmeni olarak çalışmaya 2011 yılının Şubat ayında başladım.

Öğretmenlik yapmaya başladığım ilk günden beri de, tıpkı bana ilham vermiş öğretmenlerim gibi, sorgulayan, eleştiren, evrensel değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmeye çalışıyorum.

Ne mutlu bana ki, her sabah uyandığımda iyi ki öğretmen olmuşum diyecek kadar sevdiğim bir mesleğim var.