Seda Zilan

Ben Seda Zilan 1980 yılında Zonguldak´ta doğdum. Annemin adı Fatma, babamın adı Hüseyin. 4 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğuyum.

1

Anaokul, ilkokul ve lise eğitimimi Zonguldak´ta tamamladım. Ortaokul ve lise eğitimim boyunca müzik ve tiyatro etkinliklerinde yer aldım. Lise eğitiminden sonra 1 yıl özel müzik dersleri aldım. Bu eğitim sonunda Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Şan Bölümüne 2. olarak girdim. Üniversite eğitimi boyunca birçok solo ve koro konserler verdim. Üniversite eğitimi bittikten sonra Zonguldak´a geri döndüm.2 yıl özel okulda öğretmenlik yaptım.2006 yılında Kıbrıs´a yerleştim. Mesleğime devam edebilmek için ilk baş vurumu Yakındoğu Kolejine yaptım. Kabul gördüm.10 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. Kıbrıs´ı çok seviyorum. Kitap okumayı,yazı yazmayı,deniz kenarında bulunmayı,bisiklet sürmeyi ve şarkı söylemeyi çok seviyorum.Hümanist bir insanım.İnsan ilişkilerimin iyi olduğunu düşünüyorum.Bu tarafımın öğretmenlik mesleğimde çok faydası olduğunu düşünüyorum.Öğrencilerime sadece öğretmen olarak yaklaşmak değil onlara aynı zamanda bir anne,bir arkadaş olabilmeyi tercih ediyorum.

2Hayatımda çok önemli dönüm noktam oldu. Bu noktada aldığım çok önemli kararlar oldu.Hayatımı daha mutlu ve huzurlu sürdürebileceğim çok önemli kararlar.Bu esnada yanımda olan can dostlarım vardı.Halada yanımdalar.Onları çok seviyor ve önemsiyorum.

3