Şeniz İmamoğlu Şensoy

Benim adım Şeniz İmamoğlu Şensoy’ dur. 7 Nisan 1973 yılında Limasol’da  doğdum. Ailemin ikinci ve son çocuğuyum. Annemin adı Zehra, babamın adı ise Salahi’dir. Annem ev hanımı, babam emekli memurdur.
şş1

İlkokulu köyümüz Türkmenköy İlkokulunda okudum. İlkokul yıllarımız çok güzel geçti. Köyde okumanın güzel yanları herkesin birbirini tanıyor olmasıdır. Okula mahalledeki komşu çocukları ve ağabeyimle birlikte güle oynaya gider gelirdik. Okul sonrası yine hemen yemeğimizi yedikten sonra özgürce mahallemizde saklambaç, tutmaca pirilli (misket) gibi oyunlar oynardık. Daha ilkokul yıllarında oyun oynarken hep öğretmen olmayı hayal ederdim. Arkadaşlarım ve yeğenlerimle öğretmencilik oyunu oynardık. Çocuk aklımla İlkokul kitaplarımı hep saklardım. Bir gün öğretmen olursam onları kaynak olarak kullanacaktım.

Ortaokul ve lise eğitimimi Canbulat Lisesinde tamamladım. Artık geleceğimize ilk adımları atma zamanı gelmişti. Üniversite sınavlarında istediğim bölümlü tuturamamıştım. Ancak  Açık Öğretim Fakültesi’nin muhasebe bölümünü kazanmıştım. Bu bölüme  devam ederken özel bir bankada da çalışmaya başladım. Fakat aklım hep öğretmenlikteydi.

1994 yılında eşimle tanıştım. Bu arada eşim askerlik görevini yerine getirirken ben bankadaki işime devam ettim. Ama öğretmenlik hayalimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Eşim askerliğini bitirince ben de  bankadaki görevimden ayrılıp Yakın Doğu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne kaydımı yaptırdım. Böylece Yakın Doğu ailesine katılmış oldum. İyi ki katılmışım. Bu benim hayatımda verdiğim en doğru kararlardan bir tanesi idi. Bu kararımda eşimiğn desteği de yadsınamaz. Bu arada üniversite hayatım çok yoğun bir şekilde devam ederken ilk oğlum Berktuğ’u dünyaya getirdim. Onun varlığı bana daha çok güç verdi. Oğlum üç yaşındayken mezun oldum. Mezuniyetimden bir yıl sonra ikinci oğlum Batu’yu dünyaya getirdim. Onun da meslek hayatımda bana şans getirdiğine inanıyorum. Oğlum altı aylıkken geçici olarak ilk öğretmenlik mesleğime Lapta Yavuzlar Lisesi ve Şehit Hüseyin Ortaokul’nda başlamış oldum. Daha sonra meslek hayatıma kısa bir ara verdim.

2006 yılında ailemle birlikte Amerika’ya gittik. Amerika’da bulunduğumuz sürece ailem ve benim için unutulmaz bir yıl oldu. Ben ingilizcemi geliştirme fırsatını bulurken çocuklarım da orda bir ilkokulda eğtimlerine devam ettiler. Ayrıca çocuklarımızla birlikte çok güzel şeyler paylaştık. Bunlardan bir tanesi de NBA basketbol maçlarına gitmekti. İşte bu maçlara gitmek büyük oğlumuzun basketbola başlama sebebi oldu. Önce Amerika’da Utah Jazz Junior takımında oynamaya başlayıp ilerleyen yıllarda da Kıbrıs’a döndükten sonra Yakın Doğu Koleji’nde okul takımında oynamaya başlamıştır.

şş2şş3şş4

2007 yılında Kıbrıs’a dönüş yaptık. Artık mesleğime dönme zamanı gelmişti. Eğitim aldığım okulda yine bir eğtimci olmayı çok istiyordum. Bu isteğimi gerçekleştirmek için Yakın Doğu Koleji’ne Edebiyat Öğretmeni olarak başvuru yaptım. Bu başvurum kabul bulmuş ve 2007’nin Eylül ayında göreve başladım. Halen bu görevime Edebiyat ve Türkçe Öğretmeni olarak devam etmekteyim. Mesleğimi ve görevimi en iyi şekilde yapmak  için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Boş zamanlarımda ise resim çizmek ve kitap okumak en büyük zevklerim arasındadır.

şş5

Öncelikle bir öğretmen olarak hedefimiz öğrencilerimize örnek olup en iyi eğtimi ve öğretimi vermektir. Özellikle derslerimizin dışında öğrencilerimizi daha çok tanımak için imkanlar doğrultusunda onlarla sosyal paylaşımlarda bulunmaktayız.  Bu sosyal paylaşımlardan bazıları okul bahçesinde öğle aralarında oynadığımız oyunlar (Ayak Taşı, Beş Taş…) özel gün ve haftaları anmak için birlikte düzenlediğimiz panolar, yıl sonu için Türkçe Bölümü olarak düzenlediğimiz Tiyatro oyunlarımız bunlardan bazılarıdır.

şş6şş7şş8

Tüm bu yazdıklarımı özetlemek gerekirse hep hayalim öğretmen olmaktı. İyi ki öğretmen olmuşum. İyi ki Yakın Doğulu olmuşum. Bir gün bana tekrar ne olmak isterdin diye sorsalar yine öğretmen olmak istediğimi gururla söylerdim.

Sözlerimin sonunda öğrencilerime hitap etmek istiyorum.

Sevgili Öğrencilerim,

Hayat bize sunulurken hep olumlu ve güzelliklerle sunulmaz. Önemli olan hayatımızın içinde bizim için iyi ve güzel olan şeylerin farkına varıp onlara sahip çıkmamızdır. Bunu da gerçekleştirmek için hedeflerimizden ve amaçlarımızdan zorluklar karşısında bile asla pes etmemektir. Ama zorluklara da akıl ve sevgi ile göğüs germeliyiz.

Çocuklar emin olun ki yapılan her şey sizin en güzele ve başarıya ulaşmanız içindir. Bu acımasız hayatta ezilmemek için önemli olan zamanı ve size sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmenizdir. Bu okul yılları belki size çok zor ve sıkıcı gelebilir. Ama emin olun ki bu günler hayatınızın en güzel günleridir. Bu günleri en iyi şekilde değerlendirenler hayatlarına güzel bir kapı aralayacaklarından hiç kuşkum yoktur.

Biz öğretmenleriniz  de bu hayat yolunuzda ailelerinizden sonra bir nebze olsun kılavuz olabildiysek ne mutlu bize. Sizleri seven ve her zaman sevecek olan öğretmeniniz.

şş9şş10