Şerife Arkan

18 Ağustos 1984 ‘de Kadıköy’de doğdum. Ailemin 4. ve en küçük çocuğuyum. 2 ablam ve 1 ağabeyim var. Büyük ablam Kocaeli’de Bir devlet okulunda İngilizce öğretmenliği yapmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir. Diğer ablam ise bir şirkette İnşaat teknikeri olarak görev yapmaktadır. Ağabeyim de Elektronik teknikeridir. TCDD’de iş makinaları operatörü olarak iş hayatına başlayan babam şu anda emekli bir devlet çalışanı olarak günlerini geçirmektedir. Ev hanımı olan bir anne tarafından sevgi ve disiplinle yetiştirildik. Untitled-14 copy

İlk ve orta öğrenimimi Kocaeli/ Gebze ‘de 60. Yıl ilköğretim okulunda tamamladım. İlköğretim yıllarımda voleybol ve atletizm dallarında okulumu başarıyla temsil ettim. Lise öğrenimimi STFA Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar bölümü ‘nde tamamladım. Okulum Anadolu lisesi olduğu için ilk yılımda İngilizce hazırlık eğitimi aldım. Bu yılımda İngilizce’ye olan ilgimi ve yeteneğimi İngilizce öğretmenlerimin yardımıyla geliştirme fırsatım oldu. İngilizce hazırlık eğitimimi tamamladıktan sonra mesleki eğitim ve İngilizce eğitimi arasında seçim yapmak zorunda olmama rağmen okulumu değiştirmeyerek iki alanda da kendimi geliştirmeyi seçtim. Lise yıllarımda Edebiyat alanında da ilgili ve başarılıydım. Okulumuzun ilk edebiyat dergisinin editörlüğünü yaptım. 2001 yılında liseden bilgisayar teknikeri olarak mezun oldum.

Untitled-15 copy

Liseyi bitirdikten sonra  üniversiteye hazırlanmak için eğitimime bir yıl ara verdim. 2003 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin İngilizce öğretmenliği bölümünü tam burslu kazanıp Kıbrıs ‘a geldim. Lise yıllarında bilişim teknolojilerinde almış olduğum eğitim sayesinde üniversite eğitimimin ilk iki yılında Uluslararası Kıb
rıs Üniversitesi’nin Bilgi İşlem bölümünde çalıştım. Eğitimimin son iki yılında Lefkoşa Final Dersanesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak görev yaptım. Bu başarılı ve tecrübeli kurumda edindiğim deneyim, meslek hayatıma başladığım ilk yıllarımda bana çok yardımcı olmuştur.

2007 yılında Kıbrıslı olan eşim Ahmet ile nişanlanıp Kıbrıs’ta kalmaya karar verdim ve bir yıl sonra evlendim. 2008 yılında üniversiteden yüksek şeref derecesi ile mezun oldum. 2008 yılından itibaren Yakın Doğu Koleji’nde İngilizce öğretmeni olarak görevime devam etmekteyim. Bunun yanı sıra 2 yıldır ortaokul bölümünün disiplin kurulunda görev yapmaktayım.

Untitled-16 copyLise yıllarımda edindiğim kitap okuma alışkanlığıma büyük bir zevkle devam etmekteyim. Doğanın bize sunduğu herşeye ayrı bir ilgim vardır. Bitkiler, evren ve enerji konusunda sürekli araştırma yapmaktayım. Bitkilerin insanlar üzerinde yarattığı pozitif etkilerini sürekli araştırıp, bu konudaki bilgilerimi çevremdeki insanlarla paylaşmayı seviyorum.