Şerife Lord

07 Aralık 1973’te Kıbrıs’ın batısında doğa güzellikleri ile çevrili olan Lefke ilçesinde doğdum. Annem ev hanımı, babam is esas mesleği kimyager olup gümrük müdürlüğü yapan bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldim. İlk öğrenimini Lefke İstiklâl İlkokulunda tamamladıktan sonra, ortave lise öğrenimimi Güzelyurt Türk Maarif Kolejinde tamamladım. Daha Sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Feni (App. Maths and Comp. Science) bölümünden mezun oldum. 1996 yılında lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 1996-1997 eğitim-öğretim yılından itibaren Yakın Doğu Koleji’nde Matematik öğretmeni olarak meslek hayatıma başladım. Akabinde Yakın Doğu Üniversitesi İşletme Bölümünde Yüksek Lisans yaptım. 1996 yılından itibaren Yakın Doğu Kolejinde matematik öğretmenliğimi sürdürürken 2006 yılında verilmiş olan GCE Binası Koordinatörlüğünü de yürütmekteyim. Evli, bir kız ve bir erkek çocuk annesiyim.
Lise yıllarımda öğretmenlerime duyduğum saygı ve öğretmenliğin inanılmaz yüceliği beni öyle etkilemiş olacak ki bu mesleğe aşık oldum. Sınıfta öğrencilerimle bilgilerimi paylaşmak onlara doğruyu gösterip, bir anda mezun olduklarını görmek ve en mükemmel olan nokta ise eğitip öğretip mezun ettiğin öğrencinin senin meslektaşın olarak çalıştığın kuruma gelmesi ve aynı ortamda olup birlikte öğretmenlik yapmaktır. Hala daha onlara birşeyler katarak ilerlediklerini görmek inanılmaz bir duygudur. Bu yıl 20.nci yılım. Düşünün ki 20 yılda mezun ettiğiniz öğrenci sayısı ve her gittiğiniz ortamda hocam diye ayağınıza kalkan kişiler böyle güzel bir mesleğe sahip olduğum için çok mutluyum ve tavsiye ederim. Ama ben bu güzellikleri, mutlulukları ve gururu yaşıyorsam bunu bana yaşatan ve ailem gibi gördüğüm Yakın Doğu Ailesine borçluyum. O kadar mükemmel bir ortam ki 22 yaşında burada iş hayatına başlıyorsunuz ve orada 20 yıl geçiyor hala daha mutlu ve huzurlu bir ortamda kendinizi hissediyorsunuz. Bunları Yakın Doğu Ailesine borçluyum, Teşekkürler Yakın Doğu.
Eşimin müteahit oluşu ve benim de öğrencilerle iç içe olma mutluluğu ile üçüncü çocuğumuz diye adlandırdığımız “AYMU” yurt işletmelerini yaptık. (Kızım Ayşe ve oğlum Mustafa adına) 550 yatak sayılı 5 yıldızlı kalitesinde, yarı olimpik havuzu ve öğrencinin her türlü ihtiyacını sağlayacak bir kompleks inşaa ettik. Böylelikle her yaş grubu öğrenci ile iç içe olup hayata içi YDK’deki öğrencilerim ile hafta sonu ise üniversite öğrencileri ile birlikte geçirip bu duyguyu doruk noktasına çıkarmaktayım.
Öğretmenlik öyle bir tutku ki yılmadan, bıkmadan, usanmadan yoluma devam. Gençler saygı, dürüstlük, hoşgörü ve çalışmak hayat felsefeniz olsun.