Sonay Sucuoğlu

Ben Sonay Sucuoğlu. 7.4.1991 yılında İstanbulda dünyaya geldim. Babam Dr. Faiz Sucuoğlu doktor, annem Ece Sucuoğlu ögretmendir. Kendimden üç yaş küçük bir kızkardeşim var. Lefkoşanın Köşklüçiftlik bölgesinde oturmaktayım.  İlkokul eğitimimi Şehit Tuncer İlkokulunda aldıktan sonra ortaokul ve lise eğitimime Yakın Doğu Kolejinde devam ettim. Üniversite eğitimimde de Yakın Doğu Üniversitesinde Psikoloji Bölümünde tamamladıktan sonra  Doğu Akdeniz Üniversitesinde Gelişim Psikolojisi yükseklisans eğitimime başladım. Üniversite eğitimimin yanında Madde Bağımlılığı Eğitim Sertifikasi ve Evlilik Danışmanlığı Eğitim Sertifikalari programlarına da katıldım. Şu an Yakın Doğu Kolejinde GCE Psikoloji ve Sosyoloji dersleri veriyorum.

Ben annesine hayran bir kız çocuğu olarak büyüdüm. Annemin öğretmen olması, benim öğretmenlik mesleğine yönelmemdeki en büyük etkenlerden biridir. Annemin öğrencileri ile arasında olan bağı, mesleğine olan sevgisi ve saygısı, öğrencileri için yaptığı herhangi bir aktiviteden duyduğu haz benim de şu an amaçladığım öğretmen profilini çizmemde çok etkili olmuştur. Annem öğrencilerine öğretmen olduğu gibi banada hayat ile ilgili bir çok şey öğretmiştir. Babamın mesleğini çok seven bir doktor olması ve mesleğine olan bağlılığı beni  her zaman çok etkilemistir. Şu an yapmış olduğum meslek kendi benliğimi bulduğum, beni her anı ile mutlu eden meslektir. Kendimi başka bir mesleği icra ederken düşünmem şu an için mümkün değil. Karşınızdaki çocuğun sizden birşey öğrenmek için hazırda beklemesi ve sizden aldığı bir bilgiyi hayatına uygulaması bir öğretmen olarak benim en büyük gururumdur. Bir öğretmenin Hergün işine mutlulukla gitmesi kanımca verimliliğini artıran en büyük etkendir. Çalıştığı ortamın, koşulların uygun olması kişideki verimliliği artırdığı gibi motivasyonunuda gelirstıren en onemlı faktorlerdendır.

Yakin Dogu Kolejini ikinci evim olarak adlandırabilirim. Çocuk olarak girdiğim bu büyük çatının altıdan genç bir kız olarak mezun oldum. Burada aldığım eğitimin yanında hayata dair kazandığım tecrübeler ve edindiğim dostluklar okul hayatımdan bana kalan en güzel değerlerdir. Su an Yakin Dogu Kolejinde bir öğretmen olarak calışmak, bana ders veren öğretmenlerim ile birlikte ayni odada oturmak ve onlar ile iş arkadaşı olmak cok gurur verici bir duygu.. Ben GCE Arts mezunu bir öğrenciydim ve şu anda okuldaki masam GCE Arts odasında. Bana ders veren, beni eğiten topluma yararlı bir kişi olmamı sağlayan öğretmenlerim ile ayni odada otururken, birlikte sınav sorusu hazırlayıp, öğrencilerimizi birlikte değerlendiriyoruz. Düşünsenize tam 7-8 yıl önce öğretmenlerim beni değerlendiriyorken, ben şu an onlar ile birlikte ortak öğrencilerimizi değerlendiriyoruz.

Bu okulun her bir taşında her bir duvarında birçok anım var. Öğretmenler gününde, öğretmenlerine çiçek getiren bir öğrenciyken, şimdi artık ayni okulda öğrencilerinden çiçek alan bir öğretmenim. Lise eğitimimin son yılında sene sonu gösterisi olarak hazırladığımız tiyatro oyunumuzun calışmalarını yaptığımız odada şu an bir öğretmen olarak oturuyorum.

Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal ve önemli bir meslek olduğunu, bu işi yapmaya başladığımdan itibaren daha net anladım. İyi, saygılı, dürüst öğrenciler yetiştirmek ve ilerleyen zamanlarda onların topluma yararlı, başarılı birer birey olduğunu gözlemlemek bir öğretmenin en büyük hediyesi olsa gerek.