Soner Erçıka

27.07.1980 yılında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa ilçesinde dünyaya geldim. Beşkardeşin en küçüğü olmanın avantajlarını yaşadım. Yedi yaşında iken feci bir trafik kazası sonucu genç yaşta abimi kaybetmek ailemizde büyük bir yıkıma neden oldu.  İlkokulu ve OrtaokuluBeyarmudu’ndaokudum. Ortaokul yıllarında atletizm takımında 1500 metre ve 3000 metre de okulumu temsil ettim.Yıl sonu müsamere çalışmalarında edebiyat öğretmenim Meryem Kitaplı’nın organize ettiği tiyatro gösterisinde bana vermiş olduğu başrolü başarıyla yerine getirdim.Matematik öğretmeni olma isteğim, ortaokul yıllarındaki matematik öğretmenim Ayhan Işık’ın biz öğrencilerineverdiği güven ve sevgi neticesinde başlamıştır.

Lise eğtimime Lefkoşa Türk Lisesi Fen Bölümünde devam ettim. Üniversite sınavlarına hazırlanırken, annemin rahatsızlığı beni çok etkilemesine rağmen İzmir Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünükazandım. Lisans eğtimime başlamadan önce annemi kaybettim. Üniversitenin ilk yılına ingilizce hazırlıkokudum. Hazırlık eğitimim bittikten sonra matematik öğrenimine başladım. Yurt dışında okurken aile ve memleket hasreti ne kadar zor olsa da bana büyük kazanımlarıolmuştur. Lisans eğitimden sonra Kıbrıs’a geri döndüm. Burada Atatürk Öğretmen Akademisinde Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimime devam ettim.

2005 yılında eşim Leman Erçıka ile hayatımı birleştirdikten beş ay sonra Yedek Subaylık sınavını kazanarak  asteğmen olarak askerlik görevime başladım. Askerliğin ilk üç ayını İstanbul Tuzla’da tamamladıktan sonra, geriye kalan kısmını da memleketimdeki görev alanım olan Gülseren Kışlası’nda tamamladım.

2006 yılında Yakın Doğu Ailesine öğretmen olarak katılmanın mutluluğunu yaşadım. Bu çatı altında hem öğrenmenin hem de öğretmenin zevkini tattım. Öğretmenliğim boyunca öğrencilerime mutlu bir yaşam sürebilmeleri için yapacakları işi çok sevmeleri gerektiğini aşılamaya çalışıyorum. 2009 yılında oğlum Utku Erçıka dünyaya geldi. Baba olmanın verdiği büyük mutluluk ve sorumluluk hayat felsefemi değiştirdi.