Südan Küren

16 Eylül 1992 yılında Kıbrıs’ın Güzelyurt ilçesinde doğdum. Annemin adı Işın, babamın adı Ersan’dır. Babam Kooperatif  Merkez  Bankasında memur, annem ise ev hanımıdır. Bir kız kardeşim var. Şu an Yakın Doğu Üniversitesinde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünde okumaktadır. Aslen Güzelyurt doğumlu olup, Gönyeli de ikamet etmekteyim.

sk1

İlköğretimimi Gönyeli İlkokulunda tamamladım. İlkokul 4. ve 5. sınıflarda kolej sınavlarına hazırlandım ve koleji kazandım. Ortaokul eğitimimi Bayraktar Türk Maarif Kolejinde tamamladım. Lise eğitimimi ise Türk Maarif Kolejinde tamamladım.

Lise son iken YGS-LYS sınavlarına hazırlandım. Dersanelere gittim. YGS-LYS sınavlarına katıldım. Türkiye’de bazı okulları kazandım, fakat istediğim bölüm olmadığı için Türkiye’ye gitmedim. Çünkü çocukları çok sevdiğimden dolayı küçüklükten beri hep hayalim öğretmen olmaktı ve hedeflerim, isteklerim Coğrafya öğretmeni olmaktı. Yakın Doğu Üniversitesinde Coğrafya Öğretmenliği Bölümünü kazandım ve beş yıl boyunca Yakın Doğu Üniversitesinde eğitimimi aldım.

Eğitim programımız gereğince stajlarımı 4. ve 5. sınıfta mezun olduğum lisede, Türk Maarif Kolejinde tamamladım. Üniversite de sürekli kendimi geliştirmek için eğitim programları ve konferanslara katıldım. Çevre eğitimi kursuna katıldım. Eğitim ile ilgili seminer ve konferanslara katıldım. Bölümümüz  içerisinde gerçekleştirilen program ve aktivitelere aktif olarak katıldım. Üniversite de hemen hemen her sene düzenlediğimiz arazi çalışmaları kapsamındaki coğrafi gezilere katıldım. Üniversite yıllarım dolu dolu geçti, hem eğlenceli hem üzüntülü yıllar geçirdim. Hiç unutmayacağım acı dolu anılarımdan biri üniversitede üç arkadaşımı trafik kazasında kaybetmem oldu.

sk2

Beş yılın ardından  üniversiteden mezun oldum. Mezun olduğum sene Yakın Doğu Üniversitesinde Çevre Eğitimi ve Yönetimi üzerine Yüksek Lisansa başladım ve halen yapmaktayım.

07 Ekim 2015 tarihinde Yakın Doğu Koleji’nde Coğrafya Öğretmeni olarak görev yapmaya başladım.

sk3

Sevgili gençler;

Küçüklükten beri hayalim öğretmen olmaktı ve şu an mesleğime adımımı attığım ilk yıllarımda siz değerli öğrencilerime söylemek istediklerim;

İlk önce kendinizi ve sonra çevrenizdeki kişileri sevin ve sayın böylece hem iyi insan olursunuz hem de ailenize, kendinize, toplumunuza hayırlı kişiler olursunuz.

Eğer ileride çok iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız ilk önce iyi bir insan olun, çalışın, isteyin, eminim en iyi yerlerde olacaksınız. Gençler, istemek ve yapmaya çalışmak zaten başarmanın yarısıdır. Her zaman bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır.

Tabi ki hayatımızda hatalar, yanlışlar olabilir ama bunları ders alarak telafi edebilirsiniz.

Umarım bu hayat yolunda bütün dilekleriniz, arzularınız gerçekleşir. Sevgi, saygı, mutluluk ve başarı hiç peşinizi bırakmasın. Sevgilerimle…