Sülay Görün

28 Ağustos 1981 yılında Köşklüçiftlik’te doğdum. İlköğretimimi  ŞHT  Ertuğrul İlkokulunda, orta öğrenimimi  Bayraktar Orta Okulunda, lise eğitimimi Lefkoşa Türk Lisesinde tamamladım. İlkokul dördüncü sınıftan itibaren sporla içiçe oldum. 2002 yılında, Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum. Yine bu yıllar arasında folklöre,  masatenisi,  voleybol,  basketbol,  futbol ve atletizm spor dallarıyla uğraştım. Hentbolu yaklaşık  13 yıl oynadım ve milli takımda da yer aldım. Türkiye’deki spor müsabakalarına da katıldım. Spor branşlarında yine çok sayıda başarı ve katılım belgelerim,  hakemlik,  antrenörlük belgelerim  var.

Biraz da ailemden bahsedelim;  babam annem, ablam ve abim var. Babam  Ankara Hacettepe Üniversitesi Kimyagerlik Bölümünden mezun oldu. Ama malesef meleğini yapamadı, fırıncılıkla uğraştı. Annem ev hanımıdır. Ablam evil ve bir çocuk sahibidir. Baş Savcılıkta çalışır. Abim üniversite son sınıfta okulunu dondurmuş ve evlenmişti. Şuan boşanmış bir çocuk sahibidir. Serbest meslekle uğraşır.

Evet tekrardan bana dönelim; üniversite bittikten sonra hemen öğretmenlik mesleğini yapamamıştım. Bir de üniversite bitmişti ve ailemin eline bakamazdım ve çalışmak zorundaydım. Ben de hiç durmadım çeşitli yerlerde çalıştım. Tezgahtarlık,  kasiyerlik,  satış danışmalığı, turizm acentesinde, bujiteride ve parfümcüde de çalıştım. Tabii bu arada da öğretmenlik sınavlarına ve toplantılara katıldım. Bunlara katılmışken yeterlilik sınavına da girip onu  da geçmiştim.

2004 yılında hentbol milli takımı ile Alanya’ya gitmiştim. Maçlar bittikten sonra Kıbrıs’a döndüğümde bir telefon geldi ve kabin memurluğu sınavını geçmişitim. Hemen görüşmeye çağırdılar. Görüşmeden sonra akşama İstanbul’a gidiyorsunuz,  bir ay eğitiminiz var dediler  ve ben şok oldum. Alanya’dan geldiğim gibi apar topar akşamı tekrar  İstanbul’a gittim. Sıkı bir eğitimden sonra Kıbrıs’a geldik. Sonra Kıbrıs Türk Hava Yolları filyosuna katılmış olarak kabin memurluğu görevimi başarıyla sürdürdüm. 2006 yılında hava basıncından bir takım sağlık problemleri yaşamıştım. Bu yüzden istifa etmiştim.

Yine 2006 yılında ilkokullara sekreter alınacaktı ve babam çok istediği için oraya da başvurdum. Oradayken telefonum çaldı. Meğerse Milli Eğitim Kültür Bakanlığından arıyorlardı. Telefonu açtığımda çok şaşırmıştım. Beni geçici öğretmenliğe çağırmışlardı, şok olmuştum. Telefonda adama hemen başlayabilirmiyim diye sordum.Telefondaki adam da şaşırmıştı. Çünkü ben görevlendirileceğim okulun yerini sormadan hemen kabul etmiştim. Benim için burada önemli olan mesleğimi yapmaktı. Beni  ŞHT Hüseyin Ruso Orta Okuluna görevlendirdiler. Orada ilk öğretmenlik tecrübemi yaşadım. Öğretmen olmak çok güzel bir duyguydu. Orada yaklaşık üç buçuk, dört  ay geçici öğretmenlik yapmıştım. Görevim bitince beni geçici öğretmenlik yapmam için tekrar aradılar. Bu sefer Mağusa’da Çanakkale Orta Okulunda görevlendirildim. Orada yine yaklaşık üç, üç buçuk ay geçici öğretmenlik görevimi severek tamamladım. Bu iki okulda da görev yaptığım süre zarfında hayatımda yaşadığım en güzel  en duygularımı, tecrübelerimi,  öğrencilere bilgi vermeyi, onlarla öğretmen, anne, abla ilişkisi kurmayı orada öğrenmiştim. İyiki de öğretmenlik mesleğini yapıyorum. Bu esnada boş durmamak için yine çalıştım. Çok geçmeden bu sefer  Yakın Doğu Koleji’nde görev almaya başladım ve halen bu ailenin içerisindeyim.

Yakın  Doğu ailesinde olmaktan da memnunum. Bana kucak açtıkları için ve kutsal görevim olan öğretmenlik mesleğini yerine getirme şansı sunduğu için kendi adıma Yakın Doğu ailesine çok teşekkürlerimi bir borç bilirim. Evet öğrencilerimi çok seviyorum çünkü onlar benim çocuklarımdır.

Yakın  Doğu Kolejinde çeşitli spor dallarında şampiyonluklar yaşadık. Bu takımlarla görevli olarak Türkiye’nin neredeyse her  yerine gittim. Bana bu imkanı sağladığınız için çok teşşekkür ederim. Türkiye’de çocuklarla çok güzel unutulmayacak anılarımız oldu.

Tekrar bana dönelim Eylül 2015 yılında bende evliler kervanına katıldım.

Hobilerim;  Sunny  adında  Golden  Retriever köpeğimle ilgilenmek, çünkü çok sadıktır. Balık tutmak ve mantar toplamak en büyük hobilerimdir. Doğayı çok seviyorum. İnsan, doğa ve deniz ile içiçe olduğunda kendini huzurlu hisseder.

sg1sg2sg3sg4