Sultan Fersan

1980  yılında  Lefkoşa’ da  dünyaya  geldim. Anne  tarafım Limasol  baba  tarafım   Lefkeli olup , eğitim  hayatıma  Lefke İstiklal  İlkokulunda,  büyüdüğüm  yer  olan Lefkede  başladım. Orta öğretimimi  Lefke Gazi Lisesinde başarıyla tamamladıktan hemen sonra  1998 yılında Lefke Avrupa  Üniversitesini  Fen  ve  Edebiyat Fakül Tarih  Bölümün’de  öğrenim  gördüm  daha  sona   ise  Yüksek   Lisansımı  Atatük  Öğretmen Akademisin’de eğitimimi başarıyla tamamladım .

sf1

Tarih sevgimi babamdan  kazandım  sürekli  olarak evde tarihi  belgeselleri izliyor ve yorum yapıyor olması hep ilgimi çekmişti.

Tarih dersi ile 7. Sınıfta tanıştım.  Tarih öğretmenimin  karakterini  çok  beğendiğim  için  kendime  örnek  aldım  ve  bende Tarih  Öğretmeni   olmak   istedim.   Hiçbir   zaman   da    bu  hedefimden vazgeçmedim.

Benim gözümde en iyi  tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylıdır. Her zaman onu örnek aldım onun karekteristik özelliği ve bilgisi bende hayranlık yarattı.

sf2

2002 -2003 yılları arasında  Şehit Turgut Orta Okulun da  stajer öğretmenlik  yaptım. Kasım 2005 yılında Şehit Turgut Orta okulunda   geçici öğretmenlik yaptım. Nisan 2006 yılında  Güzelyurt Kurtuluş Lisesinde  geçici öğretmenlik yaptım. Geçici Öğretmenlik yaptığım süre zarfında izci liderliği de yaptım.

sf3

Yakın   Doğu   Kolejinde   Öğrencilerim   ilesf4

Tarihçi Arkadaşlarım

sf5

Yakın   Doğu   Kolejinde   Öğretmen Arkadaşlarımla

Sözleşmem bittikten sonra, Tümler Dershanesinde bir süre öğretmenlik yaptım. 2006 – 2007 öğretim yılın da  Yakın Doğu Koleji  ailesine dahil oldum. İyi derecede bilgisayar ve Orta derecede İngilizce lisans bilgisine sahibim.

Orta Okul ve Lise de öğrenim gördüğüm yıllarda atletizim, voleybol ve tennis de oldukça başarılıydım. Başarımdan dolayı  KKTC Atletizim Milli Takımına katılmaya hak kazandım.  Üniversite ve sonrası dönemlerde de Atletizime devam ettim.( 400 metre engelli rekor derecesine) ve  (4×100 bayrak yarışı rekor derecesine sahibim) Öğrenim gördüğüm yıllarda Atletizm dalında, KKTC’yi ve Üniversitemi , TC.’de temsil ettim.

2010 yılında eşimle tanıştım ve 2011 yılında evlendik. Bir çocuğumuz  var  ve  Lefkede ikamet etmekteyiz. Günlük hayatımda  ailemle vakit geçirmeyi, kitap okumayı ve film izlemeyi çok sevmekteyim.Şu anda da hayalimdeki mesleği yapıyor olmanın mutluluğunu yaşamaktayım.