Suna Düşmez İleri

Ben Suna Düşmez İleri.29 Kasım 1989’da Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik bölgesinde doğdum.Annem özel bir şirkette çalışmakta, babam ise memur olarak Bayrak Radyo Televizyon Kurumun da çalışmaktadır. Annem Lefkoşa’da doğup büyümüş ,babam ise Baf’da doğup daha sonra Paşaköy’e göç etmiştir. Benden 8 yaş küçük bir erkek kardeşim vardır. Kardeşim Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitimine devam etmektedir.

Untitled-1 copy1994 yılında Necati Taşkın İlkokul’unda öğretim hayatıma başladım. Anasınıf ve birinci sınıfı burada okuduktan sonra 1996 yılında Yakın Doğu İlkokul’unda ilköğretimime devam ettim.Bu yıllarda Yakın Doğu Olimpik Kapalı Yüzme Havuz’unun açılmasıyla yüzme sporu ile tanıştım.3 yıl boyunca her yaz yüzme kurslarına katıldım ve 1999 yılında ilkokul beşinci sınıfta Yakın Doğu İlkokul’unun ilk yüzme takımına seçildim.O yıl ilk profesyonel yarışlarıma katıldım ve ilk birinciliklerimi kazandım.Aynı zamanda o yıl okulumuz yüzme alanında şampiyon oldu.Türkiye’nin Isparta ilçesinde okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil ettik.Daha sonra Yakın Doğu Üniversite’si Takımı’na girerek yedi sene sürecek olan yüzme hayatıma başladım.1999 yılında Yakın Doğu İlkokul’undan mezun oldum ve Yakın Doğu Kolej’inde öğrenimime devam ettim.Yüzmeye olan ilgim dolayısıyla  okul takımında ve Yakın Doğu Klübünde ortaokul ve lise yıllarım boyunca yer aldım.Yine aynı dönemde okulumuzun folklor ekibine katılarak altı yıl boyunca folklor oynadım. Folklor’e olan ilgim sadece okul içinde kalmayarak çeşitli derneklere katılarak bu alandaki ilgimi geliştirdim. Ancak 2005 yılında derslerimin yoğunluğunun artmasından dolayı çok sevdiğim yüzme sporuna ara verdim.2006 yılında Yakın Doğu Kolej’inden mezun oldum.

Untitled-2 copy

Öğretim hayatıma yine Yakın Doğu Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyat Bölümü’nde devam ettim.Bu bölümü seçmemdeki en büyük etken benim için idol olan çok yakın ‘teyzem’ dediğim aile dostumuz Nalan Özyol’un etkisi çok büyüktür.

Kendisi İngilizce öğretmeni olup bana bu alanda liderlik yapmıştır.Gerek ortaokul ve lise hayatımda gerekse üniversite yıllarımda hem akademik hem de manevi olarak yardımlarını hiçbir zaman esirgememiş ve öğretmenlik mesleğini sevdirmekteki emeği çoktur.

Untitled-3 copy

Untitled-4 copyAra verdiğim folklore 2006 yılında Yakın Doğu Üniversite’sinin Folklor Klübünde dört yıl boyunca folklor oynamaya devam
ettim.Bu süre zarfında İstanbul ve Ankara’da çeşitli festivallere ekip olarak katıldık.Dört senelik üniversite yaşamımı 2010 yılında mezun olarak tamamladım.

Mezun olduktan sonra 2010 yılında Yakın Doğu İlkokul’unda İngilizce öğretmeni olarak işe başladım. Aynı zamanda Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Bölümü’nde Eğitimime devam ettim. 2012 yılında bu bölümden mezun olarak Pedagojik formasyonumu tamamlamış oldum. Aynı yıl Yakın Doğu İlkokul’undan ayrılarak ,öğretmenliğe Yakın Doğu Kolej’inde devam ettim. 2013 yılında Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme bölümünde yüksek lisans yapmaya başladım ,ancak tez aşamasında yarım bıraktım.

Yakın Doğu Kolej’indeki İngilizce öğretmenliğimin yanında ,okulumuzda bulunan yabancı öğrencilerin Türkçe’yi daha iyi öğrenebilmeleri  için onlara Türkçe dersi veriyorum.Evliyim ve eşimin Lefkoşa’da konfeksiyon mağazası vardır.