Vedat Tekiner

5 Ocak 1953’te Gazimağusa’da doğdu. Ailenin 6 çocuğundan 5. si olarak dünyaya gelmiştir. Babası Gazimağusa limanında Gümrük çalışanı, annesi ev hanımıydı. İlkokula Pertevpaşa ilkokulunda başladı. İlk 3 yıl eğitimi verilen bu okulu bitirdikten sonra Gazi ilkokuluna geçti. 1963 olaylarının başlamasıyla kentin tek lisesi olan ve kale surları dışında kalan Namık Kemal Lisesine ulaşım sağlanamadığından okulların paylaşımla eğitime devam etmesi uygulamasına geçildiği dönemde de eğitimine ambarlarda devam edildi. İlkokuldan sonra eğitimine kentin tek lisesi olan Namık Kemal Lisesinde devam etti. Lise eğitimini tamamlandıktan sonra gittiği Ege Üniversitesi Fen Fakültesinde lisans eğitimini yaptı. 1972-1977 yılları arasında Ege Üniversitesinin Bornova Kampüsü’ndeki Fen Fakültesinde eğitimine devam etti. Buradan Matematik – Fizik Bölümünü bitirerek mezun oldu.
Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra kısa bir süre İzmir’de kaldı. Bu süreçte Deva Holding’e bağlı Evma Anonim Şirketi’nde çalıştı. 1978 yılında Yedek Subaylık yasasının çıkmasıyla kalan hizmet süresini tamamalamak için başvurdu. Bu amaçla yedek subay eğitimine katılmak için Kıbrıs’a döndü.
1. dönem yedek subaylardandır. Vatani görevinin kalan bir yıllık süresini tamamlamak için katıldığı yedek subaylık eğitiminden sonra kalan bir yıllık hizmet süresini Akıncılar ve Lefkoşa’da yaptı. Yedek Subaylık hizmetinin tamamlanmasının ardından Kıbrıs’ta kalarak 1980 – 81 eğitim yılında 1 yıl geçici ilkokul öğretmeniği, sonrasında 1981 Ekim ayından itibaren Lefke Cengiz Topel ve Lefke Gazi Lisesinde matematik öğretmeni olarak öğretmenliğe devam etti.
Meslek yaşamında Kıbrıs’ın çeşitli okullarında öğretmen ve yönetici olarak çalıştıktan sonra Ocak 1992 yılında kamu hizmetinden ayrıldı.
Bu süreçte Gazimağusa’da açılan ilk dershane olan Başarı Dershanesinde 13 yıl öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. 1998 yılında atandığı görevinde 1998 – 2000 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesinde Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 2000 yılında siyasi erkle görüş ayrılıklarından dolayı DAÜ’deki görevinden istifa etti. İstifasından kısa bir süre sonra Yakın Doğu Kolejinde göreve başladı. Yakın Doğu Kolejinde Matematik öğretmeni ve Matematik Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü.

vt

Halen Yakın Doğu Koleji’nde Müdür Muavini ve ÖSS Birimi Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Öğretmenliği, genelde eğitim öğretimi, hayatı boyunca bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, hayatının vazgeçilmez bir unsuru olarak görmektedir.
Evli ve 3 çocuk babasıdır. Bahçe işleri, fotoğraf çekme ve seyahat başlıca hobileridir.
Eleştirel bir karaktere sahip olmakla birlikte ikili ilişkilerde karşılıklı saygıya önem verir. Bu anlayışı gerek mesleki veya insani ilişkilerinde gerekse ailevi ilişkilerinde en büyük destekçisi olmuştur.