Yeşim Etkin

25/10/1981 tarihinde İngiltere’de doğdum. 8 yaşına kadar orada yaşadık. Sonra ailem, kardeşim ve benim Kıbrıs’ta  büyümemizin daha doğru olduğunu düşünerek İngiltere’den taşınmaya karar verdiler. Bu süre zarfında Türkçeyi öğrenebilmek adına İngiltere’de bizi haftasonları Türk okuluna yazdırarak ek eğitim almamızı sağladılar. Babamın İngiltere’de konfeksiyon  f abrikası vardı onu ve evimizi devredebilmek için ablam ile beni anneannemizin ve dedemizin yanına Güzelyurt’a yerleştirdiler.   İlkokul 2. sınıfı Barış İlkokulunda okudum. Bir sene kadar Türkçe’den özel ders almaya devam ettim. İlkokul 3’te ailemin Kıbrıs’ a yerleşmesiyle eğitimimi Şehit Tuncer İlkokulunda tamamladım. Ardından Şehit Hüseyin Rusa Ortaokulu ve Lefkoşa Türk Lisesine gittim. Ortaokuldan beri hayalim olan Fen Bilgisi öğretmenliğini kazanıp Gazi Üniversitesine kayıt olup Ankara’ya       taşındım. Üniversitede okurken de eşim Çağıl Etkin ile tanışıp bir süre sonra nişanlandık. Üç sene kadar nişanlı kaldıktan sonra okul biter bitmez evlenip Girne’de Mavi Ufuklar Dershanesinde çalışmaya başladım. Dershaneye devam ederken hafta sonları da S.O.S çocuk köyünde kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklara fen dersi vermeye başladım. Bu benim hayatımda önemli bir deneyimdi.

Bir sene kadar dershanede çalıştıktan sonra ordan ayrılıp Continental Bank’ta dış işlemler bölümünde çalışmaya  başladım. Bu süre zarfında S.O.S çocuk köyüne devam ettim. Bankada çalışırken aslında hayalim olan öğretmenliği yapmak  hep içimde uhteydi. Bu nedenle bankada altı ay çalıştıktan sonra ayrılıp Yakın Doğu Kolejine başvurdum. 2005 yılında Yakın  Doğu Kolejinde göreve başladım. Öğrencilerle olmak, öğretme, yaşam amacımı gerçeğe dönüştürmekti. Bu motivasyonla    Yakın Doğu Kolejine devam ederken hafta sonları gönüllü olarak S.O.S Çocuk köyünde bir süre daha çalışmaya devam ettim ve daha sonra ayrıldım.

2005 yılından bu yana Yakın Doğu Kolejinde çalışıyorum. 8 yaşında ‘Anda’ ve 4 yaşında ‘Derin’ isimli iki oğlum  var. Öğretmenlik hayatım boyunca öğrencilerimi kendi çocuklarım gibi gördüm ve bu şekilde görmeye devam edeceğim. Gösterdiğim yakın ilgi onlar tarafından da her zaman saygı ve sevgi ile karşılanıyor.