Zehra Kebapçıoğlu

Untitled-17 copyBen Zehra Kebapçıoğlu, 10 Şubat 1989 tarihinde Köşklüçiftlik, Lefkoşa’da ailemin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldim. Bir abim ve bir ablam vardır. Babam Hüseyin Kebapçıoğlu Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı olarak çalışmakta ve ayni zamanda başhekim yardımcılığı görevini yürütmektedir. Annem Selma Kebapçıoğlu ise yüksek ziraat mühendisi olup, uzun yıllar devlet memuru olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrılmıştır.İlkokul eğitimimi Şehit Tuncer İlkokulu’nda tamamladım.  Buradan mezun olduktan sonra ortaokul eğitimime Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda devam ettim. Ortaokulda arkadaşlarımla okul kaptanlığı görevini üstlendim ve orta eğitimimi yüksek şerefle tamamladım. Ailemin ısrarı ile çok çalışarak girdiğim 20 Temmuz Fen Lisesi sınavını başarıyla geçip, lise eğitimimi burada tamamladım. İlkokul yıllarımın başından itibaren öğretmen olmayı hayal etmeme rağmen, 20 Temmuz Fen Lisesi’ndeki eğitimim süresince üniversitede “Biyoloji” okumayı planladım. 2005 yılında liseden mezun olduktan sonra, 2005-2006 eğitim yılında Güney Kıbrıs’taki ‘University of Nicosia’ da, Human Biology bölümünde eğitim görmeye başladım. Ailemin isteği ile bu bölüme başlamış olmamdan dolayı mutlu değildim. 1 yılı burada tamamladıktan sonra, “öğretmen olma” kararını aldım ve  Güney Kıbrıs’taki eğitimimi yarıda bıraktım. İlk eğitim yıllarımda öğretmenlerimden dolayı İngilizce dersine karşı kazandığım sevgim hiç azalmadan, aksine artarak devam etti. Bu da hayatımın en doğru kararlarından birini almama neden oldu. 2007 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nde üniversite eğitimime başladım. Bir yıl hazırlık okulunda eğitim gördükten sonra, 2008 yılında İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimime başlayarak, hayallerime doğru ilk adımımı atmış oldum. Üniversite yıllarımda çok aktif bir öğrenci olarak eğitimime devam ettim. Bu yıllarda İngilizce Öğretmenliği bölümünün bir çok aktivitesinde görev aldım. Bölümümüzün mezuniyet törenlerinde sunuculuk yaptım. Bunun yanı sıra, Yakın Doğu Üniversitesi, İngilizce bölümünün gerçekleştirdiği bir ilk olan “International ELT Conference” da görev aldım.

Untitled-18 copy

Untitled-19 copyÜniversitede, bir dersin projesi kapsamında ortopedik engelliler için “ENGELSİZ HAYATA BALON UÇUR” isimli bir sosyal sorumluluk projesinin öncülüğünü yaptım. Çok renkli, aktif ve başarılı geçen üniversite eğitimimi, Türk Maarif Koleji’nde stajımı bitirdikten sonra 2011 yılının Haziran ayında yüksek şerefle tamamladım. Ayni yılın Eylül ayında Yakın Doğu Koleji’nde İngilizce öğretmeni olarak göreve başladım. İçinde olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğum bu güzel Yakın Doğu ailesinde, ortaokul 6. ve 7. sınıf İngilizce öğretmenliğimi halen devam ettirmekteyim. Bu geçirdiğim 4 yılda çok renkli ve başarılı yıllar geçirdim. Ortaokul İngilizce bölümünün aktivite günlerindUntitled-20 copye, arkadaşım Melis Yücesan ile “RED NOSE DAY” in öncülüğünü yapmış, buradan çok güzel gelirler elde edip, bu geliri gerek ihtiyaçlı çocuklarımıza, gerekse kanser hastalarımıza bağış yapmanın mutluluğunu yaşadım. Untitled-21 copy

Untitled-22 copyBunun yanı sıra, göreve başladığım ilk yılda okulumuzun öğretmen, öğrenci ve velilerinden oluşan YAKIN DOĞU KOLEJİ Türk Sanat Müziği korosunda yer almış olup yine arkadaşım Melis Yücesan ile bir solo performans sergiledim.

Görevimin ilk üç yılında İngilizce Tiyatro’da görev aldım.

Untitled-23 copy“The NEC’s FACTOR”, “The Wizard of Oz” ve “Oliver Twist” olmak üzere üç oyunda görev almış, bundan büyük haz ve mutluluk duymuşumdur.

2013 yılının Nisan ayında, İstek Okulları’nın Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirmiş olduğu “Uluslararası İngilizce Öğretmenliği Konferansı” na katıldım.

Untitled-24 copy12 Temmuz 2013 tarihinde eşim Kaan Eren ile birlikte dünya evine girdim.

15 Kasım 2014’te dünyalar güzeli kızım Asmin’i dünyaya getirdim. Untitled-25 copy

İlkokul ikinci sınıfta başladığım hentbol, hobilerim arasında en başta yer almaktadır. Hentbol oynamaya sekiz yaşında başlayıp,17 yıl kadar uzunca bir süre devam ettim. Çeşitli turnuvalarda görev aldım, takım arkadaşlarımla birlikte birçok başarılar elde ettim. Evlilik ve doğumdan dolayı hentbol oynamaya bir süre ara vermek zorunda kaldım.Untitled-26 copy

Koyu bir Küçük Kaymaklı ve Fenerbahçe taraftarı olarak futbol maçlarına gitmekten ve futbol maçlarını izlemekten büyük zevk alırım.

Untitled-27 copy

Bunların dışında el işleri, tiyatro çalışmaları, türk sanat müziği ve kitap okumak da hobilerim arasında yer alır. Her türde spor, moda, dekorasyon ve yabancı diller çok ilgimi çeker.

Boş vakitlerimde müzik dinlemekten, kitap okumaktan, uyumaktan ve özellikle kızım Asmin ile vakit geçirmekten büyük mutluluk duyarım.Untitled-28 copy