Zühre Çalışır

16 Mart 1992 tarihinde Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik bölgesinde, polis memuru bir babanın ve banka memuru bir annenin ikinci göz ağrısı olarak dünyaya gözlerimi açtım. Benden üç buçuk yaş büyük birde abim vardı. Annemde babamda işlediği için ben henüz kırk günlük bile olmadan kreşe bırakılmak zorunda kalmıştım. İlkokul çağıma geldiğimde Gelibolu ilkokuluna yazdırıldım. Anaokul ve 1. Sınıfı burada okudum. İlkokul 2. Sınıfa geldiğimde Yakın Doğu İlkokuluna kayıt oldum. Öğrenme yaşımın en üst düzeyde olduğu o zamanda, ailem çok doğru bir tercih yapıp beni Yakın Doğu ailesinin içine yerleştirdi. İlkokul çağları, her çocuğun kişisel yeteneklerini ön plana çıkaracağı, psikolojik, sosyolojik ve fizyolojik olarak gelişimlerini sağlaması açısından en önemli olduğu zamandır. Benim hayatımda, Yakın Doğu bu gelişimlerin sağlanması açısından tercih edilen en doğru okul oldu. 8 yaşımda çeşitli dallarda, beden eğitimi öğretmenleriminde teşvikiyle spor yapmaya başladım. Badminton, basketbol, hentbol ve atletizm takımlarında okulumu temsil ettim. Sayısız şampiyonluklar ve dereceler elde edip, defalarca okulumuzu Türkiye’de Badminton dalında temsil ettim. Spor benim hayatım oldu.

zc1zc2

İlkokuldan mezun olduktan sonra eğitimime Yakın Doğu Kolejinde devam ettim. Hem sporu hem derslerimi bir arada yürütmeyi başarmıştım. Hem başarılı bir sporcu hemde başarılı bir öğrenci olmuştum. Öğretmenlerim tarafından her zaman takdir edildim. Bununla birlikte, ilkokul çağımda başlayan İngiliz diline olan merağım, ortaokul hayatımda da devam etti. Sürekli İngilizce kitaplar okumaya, filmler, haberler izlemeye başladım. Ortaokul yıllarımda, üniversitede ne okuyacağma karar verdim. Ben İngilizce öğretmeni olmalıydım. İngilizceye olan merağım ve ilgim her geçen gün biraz daha arttı ve kendimi geliştirmek için elimden gelen herşeyi yaptım. Lise eğitimimi  yine Yakın Doğu Kolejinde, GCE Arts Bölümünde devam ettim. Üniversiteyi yurt dışında okuma gibi bir kararım yoktu. Çünkü ayni kaliteli eğitimi Yakın Doğu Üniversitesinde’de alacağımdan emindim. Lise hayatım boyuncada spor yapmaya devam edip okuluma Badminton dalında yine şampiyonluklar getirip, okulumu Türkiye’de temsil ettim. Spor benim için bir hobi değil yaşam stili olmuştu.

zc3zc4

2010 yılında Liseden mezun olduktan sonra eğitimime yine Yakın Doğu Üniversitesinde Fen ve Edebiyat Fakültesinin İngilizce Öğretmenliği Bölümünde devam ettim. Adeta Yakın Doğu benim yuvam olmuştu. 4 senelik üniversite eğitimim boyunca çok değerli hocalardan ders alma olanağına sahip oldum. Kendimi geliştirmek için çeşitli seminerlere katılıp sertifikalar aldım.

zc5

Yakın Doğu Üniversitesinde almış olduğum eğitim bana tüm mesleki donanımları kazandırdı. 2014 yılında Fen ve Edebiyat Fakültesi ve İngilizce öğretmenliği bölüm birincisi olarak mezun oldum. Bu aldığım gurur verici birincilik, Yakın Doğunun ne kadar kaliteli bir eğitim sağladığının kanıtıdır. Artık İngilizce öğretmeniydim.Üzerimde hiçbir emeği boşa çıkarmadan topluma ve insanlığa faydalı bir öğretmen olmalıydım.

zc6

Mezun olurkenden adeta ikinci ailem olan Yakın Doğu Kolejine İngilizce Öğretmenliği için başvurdum ve kabul edildim. 2014 yılında Yakın Doğu Kolejiinin GCE bölümünde görevime başladım. Beni bir zaman eğiten öğretmenlerimle şimdi iş arkadaşı oldum. Bu benim için tarifi olmayan bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. 2015 yılında öğretmenlik hayatıma ortaokul binasında devam etmeye başladım ve halen de burada görevime devam ediyorum.

Ben Yakın doğu ailesine 1999 yılında öğrenci olarak katıldım ve halen daha da bu ailenin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Yakın Doğulu olmak her zaman bir ayrıcalıktır.