Kütüphane

İnternete bağlı donanımı ile zenginleştirilen yeni kütüphanede, sınıf ortamı dışında öğretmen ve öğrenciler doğrudan doğruya evrensel bilgilere ulaşarak araştırma ve inceleme yapabilecekler.

Laboratuvarlar

Kolejimizde mevcut olan Bilgisayar, Fizik ve Biyoloji / Kimya laboratuvarlarında müfredatların gerektirdiği her türlü pratik çalışmanın yapılabileceği araç gereç mevcuttur. Meraklı öğrencilerimiz , özellikle çevre konularında geniş araştırıcı projeler yapmakta ve ödüller kazanmakta ve hatta gazetelerde tartışılmaktadır.

Çok Amaçlı Salon

Yakın Doğu Koleji öğretmen ve öğrencileri, istedikleri anda çok amaçlı salonda spor yapma olanağını elde ederken, salonun resim atölyesinde aynı anda değişik çalışmalar da yapabilecek.

Ayrıca çok amaçlı salonda jimnastik ve halk danslarıçalışmaları da yapılabilecek.

Spor Salonları

Spor Salonumuzda çok amaçlı oyunlar oynanır. Basketbol, voleybol, hentbol, futbol, badminton, sporcu ve öğrenci sağlık gelişim testleri yapılan kültürel ve sportif faaliyetler içeren ve beden eğitimi dersleri müfredatında bulunan tüm konuların uygulanabildiği bir spor merkezidir. Bunun yanında bir adet jimnastik ve dans salonumuz mevcuttur. Bir açık hava futbol sahası, bir adet kum havuzu ve bir de 200 metrelik atletizm parkuru mevcuttur.

Olanaklar

KAPALI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDAN NASIL YARARLANABİLİRSİNİZ?

Havuzumuz tüm halkımıza açık olup sabah saat 8:00’den, akşam 20:00’ye kadar 19 deneyimli yüzme öğretmeninin kontrolünde hizmet vermektedir. Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda yüzme, su topu, kule atlayışları ve dalgıçlık kursu yanında toplumunun her yaş kesimine uygun yüzme kursları da düzenlenmektedir. 1997 – 2007 yılları arasında bilimsel metotlarla, kurslarda yüzme öğrenen kişi sayısı 5959’a ulaşmıştır. Ayrıca üniversitemiz, otel + motel + taşımacılık + havuz kullanımı hizmetleriyle, ülkemizin dış dünyaya tanıtılmasında önemli bir işlevi yerine getirerek yüzme sporu ile ilgili tüm yurt dışı kulüplerine ülkemizde kamp yapma imkanı da sağlanmaktadır.

Olanaklar
  • Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu 9 Mayıs 1997 tarihinde açıldı.
  • 2 bin 700 metrekarelik alana sahiptir. 16 metre yüksekliği vardır ve 50X21 metrelik boyutlardadır.
  • 3 bin 100 ton su hacmi,
  • Merkezi ısıtma sistemi,
  • 1000 kişilik seyirci kapasitesi,
  • 3, 5, 7.5 ve 10 metrelerden atlama kuleleri,
  • Modern iç donanımı,
  • Nezih kafesi vardır.
  • Adanın ilk ve tek Olimpik Kapalı Yüzme Havuzudur.

Havuz Müdürlüğü
Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü
P.K. 670, Lefkoşa, KKTC (Mersin 10 Turkey)
Tel: 223 64 64 /240
Fax: 223 64 61

SAĞLIK ve KONDİSYON MERKEZİ

Tesisten Nasıl Yararlanabiliriz?

Tesisten yararlanabilmek için, Sağlık ve Kondisyon Merkezi’nden bir sağlık belgesi alınması gerekmektedir. Sağlık Belgesi, Sağlık Birimi’nde yapılacak doktor kontrolü ve muayenesi ile Performans Laboratuvarı’nda gerçekleştirilecek fiziksel uygunluk testlerinin bilimsel değerlendirilmesi ışığında verilmektedir.

Olanaklar

Başvuruda bulunanların tesisteki aktivitelere başlamadan önce, spor yapmalarına sağlık yönünden bir sakınca olup olmadığı tesbit edilmekte; performans seviyesi ve vücut kompozisyonu objectif verilerle saptanıp zaman içerisindeki gelişmesi gözlenmektedir.

• 2000 m2’likgeniş bir alan içinde;
  • Kondisyon Salonu
  • Performans Laboratuvarı
  • Çok Yönlü Spor Salonu
  • Özel Çalışma Odası
  • Dans-Aerobik Salonu
  • Vitamin Bar & Cafe
  • Sağlık Birimi yer almaktadır.

“Sağlık Birimi” sayesinde doktor kontrölünde spor yapma ve beden eğitimi kousunda uzman eğitmenlerle bilinçli çalışma ortamı sağlanmaktadır.

Performans Laboratuvarında;

• Kişiye özel fiziksel yeterlilik testleri,
  • Beslenme Programları,
  • Kardiovasküler (aerobik) çalışma programları verilmektedir.

Yararlanabilecek Olanaklar

• Bireylerin genel sağlık ve fiziksel uygunluğunun belirlenmesi ve geliştirilmesi,
  • Performans sporcularının ve spor takımlarının seviye tesbit, yönlendirme ve takibi,
  • Fiziksel uygunluk testleri
  • Tıp doktoru kontrölünde egzersiz yapma imkanları,
  • Spor bilimcileri kontrölünde, branşa özgü dayanıklılık, kuvvet, sürat, esneklik, reaksiyon vb. testler uygulanması.
  • İhtiyaca göre bireysel ve takımsal antrenman programlarının düzenlenmesi,
  • Spor takımlarına özel “dayanıklılık ve performans kontrolü” ile takip testleri.

Kondisyon Salonu

• Doktor ve uzman eğitmenlerce, kişiye özel hazırlanmış bilgisayar destekli,
  • zayıflama,
  • kilo alma,
  • formda kalma,
  • vücut geliştirme programları uygulanmaktadır.

Sağlık Birimi’nde;

• Dahiliye (İç hastalıkları) uzmanı,
  • Ortopedi Uzmanı,
  • Kardioloji Uzmanı,
  • Pratisyen Hekim,
  • Hemşireler görev almaktadır.

Bu birimin işlevleri arasında YDÜ öğrenci, personel ve öğretim üyelerine ücretsiz muayene/tedavi imkanı, acil müdahale, EKG, Efor Testi, kan şekeri ve kolesterol seviye ölçümü yapılmaktadır. Tesise ait bir ambulans, tam donanımla hizmet vermektedir.