İngilizce

Yakın Doğu Koleji İngilizce Bölümü olarak amacımız ,öğrencilerimize ulusal ve uluslararası platformlarda evrensel dil olan İngilizceyi özgüven içinde kullanarak , kendilerini en iyi şekilde ifade edebilme becerilerini kazandırmaktır. Bölümümüz bilgi ve kaynak açısından uzun yılların birikimine sahip olan deneyimli ve kendini sürekli yenileyen öğretmenler tarafından uyum içinde yürütülmektedir. Turkish GCSE ve English as a Second Language sınavlarındaki dünya birinciliklerimiz, alanımızda ne kadar ciddi ve disiplinli çalıştığımızın kanıtıdır.

Öğrencilerimiz, 6.sınıftan başlayarak, dört ana alan olan okuma ,yazma ,dinleme ve konuşma üzerine yoğunlaşmaktadır. Dokuzuncu sınıfta öğrencilerimiz deneyimli öğretmenlerimiz tarafından hem onuncu sınıfta girecekleri sınava hazırlanmakta hem de yılsonu alacaklari Turkish GCSE sınavına çalıştırılmaktadırlar. Onuncu sınıf öğrencileri IGCSE İNGİLİZCE sınavına katılmaktadırlar. Bu sınava hazırlanabilmeleri amacıyla yıl içerisinde birden fazla deneme sınavına girmektedirler.11. ve 12. sınıfta öğrencilerimiz üniversiteye girmeleri için gerekli olan IELTS sınavına hazırlanmaktadırlar. Ayrıca ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için ekstra IELTS ve SAT kursları yapılmaktadır. Sınava hazır olan IELTS öğrencilerimiz öğretmenlerinin bilgisi dahilinde diledikleri takdirde ayda iki kez düzenlenen bu sınava girme şansına sahiptirler.12. sınıfın Şubat ayından sonra öğrencilerimizi üniversite yaşamlarına hazırlamak ve gidecekleri okula daha kolay adapte olabilmelerini sağlamak amacıyla üniversite hazırlık dersleri yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz KET(6.ve7.sınıf) ve PET (7.ve 8.sınıf),IGCSE İngilizce,IELTS ve SAT gibi uluslararası sınavlarda bir çok başarı elde etmişlerdir.IELTS Sınavlarında dokuz üzerinden bir çok öğrencimiz 8.5 alıp İngilizce öğretmenleri olarak bizleri gururlandırdımışlardır. SAT gibi Uluslararası bir sınavda KKTC’de birinciliklerimiz vardır. Okulumuzun YKS Yabancı Dil sınıflarında öğrencilerimiz tecrübeli öğretmenlerimiz tarafından yetiştirilip Türkiye ve KKTC’de birçok prestijli üniversitelere girmeye hak kazanmışlardır.Yabancı dil okuyan öğrencilerimiz KKTC ve Türkiye üniversitelerinde Batı( İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Almanca) ve Doğu( Çin Dili,Rus Dili,Japon Dili) Dilleri ile ilgili bölümlere girebilmektedirler.

Akademik başarılarımızı pekiştirmek ve öğrencilerimizin kendilerine güvenmelerini sağlamak amacı ile birçok etkinlik ve projeler yapılmaktadır. Her yaş grubu için düzenlediğimiz aytışmalar ile öğrencilerimizin kendi düşüncelerini özgürce ingilizce dilinde savunmalarını sağlayacak ortamlar hazırlayıp, kültürel etkinlikler ve projeler ile çocuklarımıza sosyal yardımlaşmanın önemini vurgulamaktayız.

Her yıl düzenlenen kompozisyon yarışmaları ile öğrencilerimizin hayal güçlerini geliştirmeye ve yaratıcılıklarını ön plana çıkartmaya çalışmaktayız.

Ayrıca yıl sonu düzenlediğimiz drama kulübümüzün hazırladığı tiyatro gösterileri ile hem dünya yazarlarını öğrencilerimize tanıtıp hem de öğrencilerimizin iletişim becerilerini güçlendirmekteyiz.